lördag 13 november 2010

Möss och människor

NEJ! FY dig! FUL MUS!!! skriker jag...

Trots feber gjorde jag ett ryck idag och skurade i skåpet under diskbänken. Inte för att min husmus skräpat ner, men ni vet hur det kan bli. Man tappar saker utanför sophinken, lökskal, lite teblad osv. Hur som helst var jag nöjd med mitt verk och satte även i en ny soppåse. Uppenbarligen var det någon som inte uppskattade mitt värv. Någon (läs musen) satte igång med att gnaga på golvlisten under skåpet. Helt fel tillfälle att göra det! Mitt tålamod är inte på topp när jag är krasslig. Därav skällsorden i början på detta inlägg. Det fungerade i alla fall och gnagandet upphörde. Nu är jag ju alltför snäll som ni förstår, så jag serverade en liten brödbit nedanför sophinken. Jag förstår protesten; skura OCH tömma sopor. På samma gång!

NEJ! FY dig! skriker jag. Denna gång åt katten som river i en påse med mina snytpapper (och ett par plommon jag slängde i). DU ÄR LIKA FUL SOM MUSEN! Påsen har jag här tillhands så jag kan stoppa bort mina bacillpapper utan att behöva lämna soffan hela tiden. Vad är det med mina husdjur ikväll? Månne är det oväder på gång...

 Jag lägger ju gärna in bilder, men i detta fall tror jag ingen vill se mina snytpapper. Istället kommer en bild på ett näsduksträd som jag hittat på nätet. Hoppas att upphovsmannen inte misstycker! Kan för övrigt meddela att jag sett ett sådant träd i blom förra året. Helt fantastiskt! Ett sånt vill jag ha!

2 kommentarer:

 1. Hej du Lisa,torparkäringen.
  Var glad att du bara har EN mus under diskbänken.
  Här har vi fångar 20-30 möss redan i höst.
  Så är det på landet när hösten och kylan kommer.
  Tack för att du gillar min blogg.
  Återkommer gärna.
  Ann.

  SvaraRadera
 2. Vad trevligt! Välkommen till mitt liv i skogen!

  SvaraRadera