onsdag 24 november 2010

Möss och människor

Att ha små rara mössor på besök i sophinken är inte bara spännande och roligt. Det innebär också mycket ansvar! Vad i herrans namn menar den tokiga kärringen nu då, tänker ni.

Jo, man måste vara försiktig i sin sophantering. Inte fara vårdslöst fram med sitt skräp. Jag tänkte mig inte för och kastade toppen av en lime i soporna och upp hoppade en en mycket missnöjd muskompis. Jag råkade visst slänga limen rätt på mössan! Hon hoppade ner och satte sig och blängde förnärmat på mig.

Förlåt! Förlåt! Förlåt!

Tur möss är tåliga, för när jag tittade in en kort stund senare såg det ut så här:


Tur del två, att möss är förlåtande. Vi är vänner igen. Nu kommer husmusen ganska omgående när jag lockar med något gott! Om någon vill starta ett eget musprojekt, kan jag rekommendera Göteborgs utvalda Fina Rågkex. Det är mums för en mus!

God kväll!

5 kommentarer:

 1. Har dem inte förökat sig än? Du kommer snart ha en hel armé under diskbänken!

  SvaraRadera
 2. Gillar den frostiga bilden förresten, otroligt vackert sken i den!

  SvaraRadera
 3. Jag tror att den musen är förstaexemplaret till den avel du planerar Lisa, erkänn! Den första musen måste bli tam och hemkär för att få glada trygga musbarn som du sedan kan sälja alldeles för dyrt till urlakade barnfamiljer som handlar svart av SkogsLisa i tro att det är guldhamstrar med lössvansar. Så hänger det förstås ihop!

  SvaraRadera
 4. Trevlig husmus som är så trogen.
  Spännande att läsa om dem till våren när du räknat in alla musbarnen.
  Lycka till med musodlingen.
  Ann.

  SvaraRadera
 5. Tack för alla kommentarer! Jag tror ju att det är honor, de ser ut så baktill. Jag HOPPAS det. Annars Tanja var det en bra idé; att sälja möss! Nu måste jag lägga upp en plan för denna affärsidé. Hmm... Först behöver jag nog bygga om lite under diskbänken så det blir lättare att hålla koll på dem. Jag ska spåna vidare, ni har gett mig ett uppslag till en ny liten text!

  SvaraRadera