tisdag 23 november 2010

Väder

Vinden viner här utanför. Regnet har ersatts med snö. Snöandet har precis börjat och jag bävar för hur morgondagen kommer att se ut. Ska bilen skottas fram? Är vägen framkomlig? Det som oroar mig mest är huruvida det är halt på vägarna. Med tanke på all nederbörd de senaste dagarna (45 mm sedan i går morse) blir det att ta fram skridskorna för att komma till jobbet. Vägen är översvämmad på flera ställen och åkrarna har förvandlats till sjöar.

Tasse har gått ut, men inte med svansen högt.Till och med  mössen håller låg profil. De brukar annars göra sig hörda när jag kommer hem från jobbet. Nu ska jag inte klaga. Det finns en viss tjusning med att stå i uthuset och klyva ved och lyssna till vädrets makter. Tänker för varje hugg med yxan, att jag har det jättebra. Vi har ett varmt hus, med alla bekvämligheter. Tänker att de som byggde detta ställe för över hundra år sedan inte alls gnällde när vintern kom. De bara accepterade årstidernas växlingar och ställde in livet efter det. Någon TV, DVD eller dator fanns inte, men de ägnade sina kvällar åt andra sysslor.

En sak har vi dock gemensamt, människorna från förr och jag; fröjden av att värma sig framför en sprakande brasa. En bonus för mig som nutida människa är att veta att vedträna som brinner i kakelugen har jag kluvit själv! Livet är gott att leva!

1 kommentar:

  1. Ja visst är det mysigt. Vinden viner och regnet piskar runt huset och vi har en gammal kabel av något slag på taket som gör ljud man kan förväxla med spöken. Men det gör vi inte utan jag tycker det är riktigt mysigt! Vill nästan inte sova utan bara ligga och lyssna.

    Baksidan är som du säger att hur ser det ut för bilen och resan till jobbet i morgon. Där blir det lite smolk i skogsbägaren kan man säga. Att gå upp två timmar tidigare och ta en långpromenad till jobbet känns kanske inte lockande?

    Tisdagskram

    SvaraRadera