onsdag 24 november 2010

Vatten

Tänk vilken lycka att få bo nära vatten! Vi gör förvisso inte det, men jag passerar sjöarna varje dag. Det är verkligen fint med vattendrag...Snön gör sig verkligen bra mot det blygrå vattnet. Det enda som saknas är fåglar, fast det är inte riktigt rätt säsong för dem. I helgen flyttade ett gäng gäss mot sydligare nejder. De längtade nog efter värmen med tanke på hur mycket de "pratade" med varandra.

Hur fint det än är i detta vattenlandskap, är sanningen något helt annat. Det finns en tragisk historia bakom sjöarnas tillkomst.


Ni har gissat rätt! Under vattnet ligger åkrar. Vi har översvämning! Att köra genom detta var mindre roligt i morse. Det var riktigt hemskt nu i kväll. Totalt becksvart och plötsligt var vägen borta. Det enda som fanns var svart vatten överallt. Tack och lov att det finns reflexpinnar vid vägkanterna, annars hade det blivit riktigt spännande. Nog för att jag gillar äventyr, men det finns gränser.


Detta är den del av vägen som är bra. Ni kan ju då föreställa er hur det ser ut längre fram, där hela vägen är borta... Jag hoppas att vägen håller och ligger kvar. Det torde vara tämligen underminerat. Nåväl, jag tar väl skridskorna nästa gång. Hur ofta kan man spela hockey på vägen? På is dessutom!

3 kommentarer:

  1. Men herre gud vilka översvämningar! Det måste ju vara livsfarligt att köra bil, är det inte is under allt vattnet?

    SvaraRadera
  2. Det kändes lite slipprigt nu ikväll. Tur jag inte ska åt det hållet i morgon. Har uppdrag åt andra hållet där vägarna förhoppningsvis är bättre.
    Men håll med om att det är vackert med "sjöarna"!

    SvaraRadera