lördag 2 april 2011

Det är våår!!!

Vilken dag det blev! Äntligen lite värme, 13 plusgrader gör inte ont direkt. Tyvärr dök solen aldrig upp, men nu ska jag inte klaga. Jag var ju lat i förmiddags och det satt i länge. Ett ryck gjordes på eftermiddagen och nu har jag en lysrörsarmatur i Lisas hörna där jag kan sätta mina plantor. Bra för husfriden.

Eftersom vädret lockade till uteliv, blev maken middagsansvarig. Årets första grillning alltså. Shish kebab med bulgursallad, lördagssmask!


Torparkärringen ägnade sig åt sitt eget under tiden maken lagade mat. Det blev omskolning av praktmire, nicotiana och ett par rosenrobinor. Så kan man ju fråga sig om det är nödvändigt med 24 nicotianor? Bra att ha, tycker jag. Man kan ju alltid sälja om något blir över...

Dahlior samt i förgrunden nicotiana.

Eftersom jag är en frösåare av rang, så finns det fler sorter på tillväxt. Ageratum t ex.


Ett gäng silvernattljus har precis kommit upp också. De är små, mycket små. mycket små...


En plantinventering så här långt visar två sorters pelargoner, dahlia, lammöron, rosenrobinia, flikhortensia, nicotiana (lime), praktmire, ageratum, silvernattljus samt penseé "Radiance Picotee". Karamellilja, prästkragen "Crazy Daisy" och hasselört har ännu inte grott.

När jag skriver detta börjar jag så sakteliga fundera på hur det står till i lillhuvet. Jag kollade igenom de oöppnade fröpåsarna, det blev 24 stycken. Så har jag fröer jag plockade själv i höstas, bl a ipomoea (blomman för dagen), ringblomma, petunia och antirrihum (lejongap)...


Hmmm... Det finns nog en viss poäng med makens utlägg tidigare i kväll:

Du planterar och planterar och planterar... Huset blir fullt av plantor överallt. Så i slutet av maj - början av juni blir du som en mupp! Du säger: Var ska jag sätta allt..?

Fnys! Fast han är inte helt ute och seglar, det måste jag erkänna... Det kan bli lite hysteriskt. Plötsligt ska ju allt planteras ut, helst samtidigt! I år är det dock annorlunda. Vi har en stor tomt som ju inte är någon trädgård. Plats finns det hur mycket som helst. Det ska bara grävas rabatter först...

Just det! Jag glömde ju mina inköp från mässan: begoniaknölarna, de japanska underblommorna, tofsliljan och gladiolerna! Köpte dessutom en tehybrid idag, kunde inte låta bli den =) Riktigt lågt pris på en större varuhuskedja. Går det så går det!


Ja ja, allt detta blomsterpyssel gör ju att torparkärringen inte hinner hitta på några andra stolleprov. Det får väl anses som bra? Tycker själv att detta är ett oskyldigt nöje. Det stör ju ingen (nåja, men nu har jag en egen hörna för mina kompisar). Himla synd bara att det inte går att få maken att hjälpa till med omskolningen. Jag har försökt men icke. Han älskar blommor men överlämnar med varm hand allt arbete till mig. Som avslutning bjuder jag på en närstudie av en tulpan. Fortsatt trevlig helg!


Någon har visst beställt ett gäng rosor till en liten rosenberså. De levereras i slutet av maj... Ha ha haaaa!!!!

2 kommentarer:

  1. Så fint du fått upp planteljus. Det har jag blitt lovad att jag ska få till nästa säsong. I sommar ska jag ordna boden först sen kommer elektrikern ( äldste sonen). iår får de lida lite till med det ända ljuset jag har.
    24 osådda, hi,hi, inte länge till ville jag tro. skönt du har plats, hos mig är det fullt. men ut ska dom i varje fall. det blir väl en råd.

    SvaraRadera
  2. Japp det är konstaterat du är plantberoende.. för vem blir så jäkla glad annars över sin 255 leverans av frö,planta etc... hahahahahaha

    SvaraRadera