torsdag 21 april 2011

Nyanser av gult (och grönt)

Det blir färgtema idag. Det fanns ingen tanke om det, men naturen gör som den vill. Första bilden vill jag varna alla araknofober för. Scrolla förbi den, men kolla sedan vidare. Jag var ute och planterade lite och man kan hitta vad som helst i en öppnad säck med plantjord...


Jag är inte någon spindelfantast, men den här var fin att se på. Solljuset förtar färgen lite, den var riktigt gulgrön liksom självlysande (den lyste nästan där nere i säcken). Ca 1 cm lång kropp.

I ett par dagar har jag fascinerats över vad fjärilarna håller på med. De dansar i par, ibland baklänges. Det är otroligt vackert att skåda. Idag var de tre ett tag och jag flaxade efter med kameran. En mycket svår uppgift att få bra bilder, de fladdrar så mycket. Nåväl, här kommer en liten dansföreställning i vårens tecken. Visst är de vackra!I sanning en njutning för ögat. Det fladdrade förbi en sorgmantel också, men då hann jag inte med. Nåväl, det kommer en dag i morgon också och då jäklar! Kanske ska filma så ni får se baletten.

Så, det passade bra med flygning en skärtorsdag. Nu ska jag slänga mig på kvasten och dra till Blåkulla. Nu bor jag så nära att jag klarar mig med en "gammsop". Den fina de luxekvasten jag hade förut har jag sålt på Blocket till någon bättre behövande. Vi kanske ses där ikväll!

1 kommentar:

  1. Ska bli trevligt att träffas!! Det var länge sen sist!!;)

    SvaraRadera