torsdag 14 april 2011

Uppföljning

Tänker att det kan finnas någon därute som vill veta hur det går med Emil. Makens hot kvarstår, vilket även Emil gör. Jag pratade med honom senast igår. Dagen innan var jag lite orolig när jag kom hem, för jag visste ju inte om han fanns kvar. Jag hittade honokm i sophinken och passade på att prata lite allvar med honom.

Hej Emil! Vad kul att se dig. Jag vill bara att du ska tänka på en sak. Om du vill växa upp och bli en stor och stark mus, ska du hålla dig undan när maken öppnar skåpdörren. Han är inte lika förtjust i små muslusar som torparkärringen. Var nu en duktig liten mus. Om du gör så, så kommer du att få se dina barn och barnbarn växa upp...

Musen på bilden är inte Emil. Denna kompis hade brått, därav bildkvaliteten.

Emil tycks vara en smart liten mus, för maken har inte sett honom. Detta kommer att bli intressant, eller inte...

Förutom växande möss, så växer det även i mina krukor och sålådor. Det är en ren fröjd att skåda! Börjar bli lite mycket nu, men snart är det vår på riktigt och då kan jag börja bära ut plantorna på dagen. De som bor på mitt kontor frodas också och det är till glädje för oss alla.


Något som är extra kul är att de frön jag plockade från mina lejongap i höstas har grott. ska bli in tressant att se om de behåller färgen eller om det blir något annat.

Nej, nu är lunchen snart slut. Det är dags att ladda om för helt andra skriverier. Ha en fortsatt trevlig torsdag så hörs vi senare i veckan!5 kommentarer:

 1. Du får väl ge maken andra sysslor än att slänga soporna framöver så lille Emil kan leva och ha hälsan länge till. Min make hade kastat ut hyresgästen på studs kan jag avslöja!!så jag hade nog räddat honom i förväg om han hade flyttat in i mitt kök.
  Kram

  SvaraRadera
 2. Jaha, där klarade jag konststycket att skriva din kommentar på fel blogg (*rodnar*) men jag skulle säga stackars Emil och kul med lejongapen.. ja, ja, borde kanske sätta middagen på bordet och få upp blodsockret ;)

  SvaraRadera
 3. Det var en smart liten kabrat som klarat sig från "husse" hela vintern.
  Spännande att följa Emils liv.
  Ann.

  SvaraRadera
 4. Ja du, det är långt mellan musen Emil och spunnet garn.. tänker Anna ser ut som ett frågetecken...
  (http://lillavackraanna.blogg.se/ ). Vill du se den kan du gå in här, imorgon eller så där, den är ännu inte godkänd, blir det kanske aldrig...

  SvaraRadera
 5. Ja, så det kan bli ibland! Vilka härliga fröplantor du kan stoltsera med!

  SvaraRadera