lördag 2 juli 2011

Arbetsamhet

Riktigt varmt idag! I och för sig "bara" 26 grader, men det är fuktigt och kvavt i luften vilket gör att det känns som 36. En perfekt dag för att ligga på stranden, med andra ord. Eller så kan man hitta på något annat. Jag hittade på det här:


Det här är den del av trädgården som ska fyllas med rosor. Mandariner, Peace och Amelia R finns till vänster (fast inte på bilden) och till höger finns andra. Planen var att Alchymisten skulle stå till vänster om stenen. Det var bara att klä sig ordentligt (mycket nässlor fanns det) och medelst grep och järnspett ta sig an projektet.

Vilket slit! Det tog inte lång tid innan kläderna klistrats fast på kroppen och vi ska inte ens tala om hur stämningen var i gummistövlarna!  Nåväl, envis är jag. Efter att ha spettat upp några större stenar blev jag stående. Hur tänkte jag här?


Kan bli svårt att ta sig fram med skottkärran. Alltså fick jag fixa med gångstigen också. Det blev ett gäng stenar efter denna utgrävning. De får nog plats någon annanstans. En del av dem är relativt platta på ena sidan, så de kan användas till att lägga gångar med.


Mitt i allt slit och släp kom jag på att plantera en näva, "Lisabeth" som jag köpt. När jag grävde hittade jag något jag aldrig sett förut. På bild och Tv förstås, men aldrig live. En myrdrottning!


Hon ser ut som i alla skräckfilmer jag sett. Lite småläskig sådär. Vad hände med henne? Ja, för en gångs skull blev det inget myrmys eller nå´t sånt. Hon åkte med resten av ogräset ut i skogen. Lite elak känner jag mig, men ibland måste jag få vara det ;-)

Till slut hade jag fått bort ganska mycket och jag bestämde att det fick räcka för idag. Petimetrarna tänker säkert att det är ju massor av gräs kvar. Oh ja, men alla gnällspikar är välkomna hit och gräva. Det finns i alla fall plats för några rosor nu...


Tills vidare får jag njuta av de rosor jag har och visst är det spännande att se hur snabbt de slår ut! På torsdag kväll hade Clair en knopp på gång...


Igår såg den ut så här:


Glädje! Med detta önskar jag er en trevlig lördagkväll. Kanske slänger jag in sagan om Kråkan innan sängdags. Det inlägget är nästan klart, det saknas ett par bilder bara. Nu väntar laxen på mig!3 kommentarer:

 1. Vilket jobb du gjort med att gräva o i denna värmen. Så mycket har jag inte gjort idag, bara latat mej :) längar nu efter att höra sagan om kråkan :) ha en skön kväll Kram Suss

  SvaraRadera
 2. Duktiga du! Att du bara orkade i hettan... det kommer att bli tjusigt med din rosenrabatt och fina stenar du baxade ur backen. Såna kan jag bara drömma om...

  Myrdrottningen ser ju ut som en äggkläckningsmaskin och det är hon ju med...ingen Miss Universum i a f!

  Kram Anna Vattenkanna

  SvaraRadera
 3. Denna värme?? Hetta??? Inte säg att nu har sommar nu igen i Sverige!! Vad ont har vi stackars östläningar gjort som inte kan få sol!! Jag kommer gärna en vecka och gräver hos dig, om du har varmt och ingen huggormar alltså, kråkan klarar jag leva med. Fint blir det nog till slut i varje fall, lite gräs är bara vackert. Så himla synd att det inte blir någon godnattsaga, imorgon kanske?

  SvaraRadera