fredag 22 juli 2011

Åska!

Tja, det fantastiska semestervädret verkar ha tagit semester. Egentligen ingen katastrof, det är varmt och skönt, men det skvätter regn utemellan vilket gör att det inte blir några större utflykter. Man kan ju alltid hitta på något annat. Läsa t ex. Jag köpte lite böcker innan semestern...


Ni vet ju vilken jag läser just nu, hihi. Förutom att läsa kan man alltid titta på film eller varför inte... Snabbt stänga datorn och dra ur alla kontakter!!!

Här tog mitt bloggande en snabb vändning, det började nämligen åska. Först var det inte så mycket så TV:n slogs på igen (inte datorn) men mitt i Top Gear så började bilden bli knasig. Nu kom åskan på allvar. Torparkärringen gillar inte åska och den vi hade i går kväll är ett av de värsta åskväder jag varit med om i detta land. Att titta ut var som att fira nyår, det blixtrade i ett! Jag försökte fånga detta på bild, trots min rädsla. Häng med nu, för nu går det undan! Höj gärna volymen också.

                              
Det där gick väldans fort, jag vet. Alltså har jag en extra version där jag dragit ner hastigheten = )


Riktigt läskigt! Efter denna knall ramlade jag in igen med andan i halsen. Tyvärr vågade jag inte vara ute när det var som värst. Till och med maken som inte är åskrädd uttryckte att Nu får det vara nog och stängde sin dator. Då är det illa...

Jag kunde inte låta bli att pyssla fram några stillbilder. Det går ju så oherrans fort att ögat hinner inte riktigt med.  Varför jag har ett svart fält vet jag inte. Detta är i alla fall tagit "med blixt".


Det är alltså becksvart ute, men när man ser på bilden ser det ut att vara på dagen! Här blev t-kärringen rätt så skärrad, det märks nog, hihi...


Och här syns faktiskt blixten, till vänster i bild. Huuu!


Avlsutar denna läskighet med en bild som ser ut att vara tagen på dagen. Och nej, samma tid, alltså runt tolv i går kväll. Herregud, det är starka krafter i omlopp under ett åskväder!


Nu är jag inte helt nöjd med bilderna och ni som hängt med ett tag vet att jag inte ger mig. Ska försöka få något bättre, trots min rädsla. Det var det där med att kameralinsen fungerar som ett psykologiskt filter. Jag vågar trotsa min rädslor bakom kameran. Konstigt, men det fungerar!

Ha nu en riktigt fin, åskfri fredagkväll. De har varnat för att vi ska få mer i kväll/natt. Bilder eller inte, jag föredrar att slippa vara mitt i ovädret!



8 kommentarer:

 1. Åh hjälp så rädd jag skulle ha varit om jag var hos er!!!! Hatar verkligen åskan..Hoppas att den här natten blir lugnare.Kram!!

  SvaraRadera
 2. Jag tror inte jag har vett nog att vara rädd åskan (tänk, en fobi jag INTE har..) jag gillar faktiskt sånt väder, står gärna ute med regnjacka och känner på naturens krafter. Bang, bom, pfittzz.. Men jag har andra i min närhet som är rädda. Fin film :)
  Men du, så tråkigt, vilken vändning livet kan ta. Sorg kan vara en stor prövning att komma sig genom. Sköt om er :)

  SvaraRadera
 3. Jag älskar när det åskar men till min otur så är det sällan det åskar här där jag bor :) vi borde kanske byta plats :) Ha en skön lördagskväll o hoppas du slipper åska Kram Suss

  SvaraRadera
 4. Jisses ja vilka åskväder det var i torsdags och fredags natt. Jag var faktiskt lite rädd denna gång, för precis som du säger, så var det det värsta åslvädret nånsin jag upplevt. Och bor man enskilt uppe på ett berg, så... Jag ville gärna fota också, men vågade inte, så du var modig! Ha det gott nu, efter stormen.
  heanku

  SvaraRadera
 5. Usch! inget kul med åska. Är lite nyfiken på böckerna du visar, jobbar ju med ungdomar med asbergers men de böckerna har jag inte läst så berätta gärna om dom var bra sen.
  Din nya header med fjärilen är ju döläcker.
  kram från mig

  SvaraRadera
 6. kamera kbt!!! aldrig hört talas om det, fokusera på annat om man har tankarna på en perfekt bild slutartider och fokus hinner man ej gå med i rädslorna lika mkt.. fotokbt kan vi kalla det!! lol....

  SvaraRadera
 7. julia hanson och Camilla jo hansson

  SvaraRadera
 8. nu får det vara nog med
  rägn och åska?

  SvaraRadera