fredag 15 juli 2011

News flash!

Kråkan har varit lite mysko i två dagar. Jag har inte kunnat sätta fingret på det, men något har det varit. Såklart blir jag bekymrad...

I eftermiddag när maken och jag kom hem efter att ha varit på marknad, inga fynd tyvärr. Torparkärringen har blivit kräsen efter att ha bevistat Svenska Slottsmässor några gånger. Hur som helst, Kråkan var inte speciellt intresserad av mat vilket är ovanligt. Plötsligt var hon dessutom försvunnen! Nu vet jag att hennes färg är perfekt kamouflage i en trädgård men ändå. Så såg jag något...


Mitt bland myntorna!

Men snälla, måste du alltid vara I planteringarna???

Det måste hon tydligen. Nu blev t-kärringen riktigt konfunderad och började tydligt känna det hon faktiskt haft i bakhuvudet. Det här såg extra konstigt ut.


Vad glor du på, torparkärring?


Ja ja, vad vet jag? Absolut ingenting faktiskt. Jag har aldrig haft fåglar förut. Så började Kråkan med detta...


Ehhmmm... Så gick t-kärringen in och efter en stund gick Kråkan och åt. Äntligen! Hon var inte sjuk! Nu ville jag ju stilla mina funderingar och få lugn och ro i magen, så jag gick och kollade igen. Vad tror ni om det här!!!


Ett ägg!!! Min magkänsla hade rätt, igen! Så kom tusen frågor. Ska de lägga äggen så där ute i naturen? Hur länge klarar sig ägget utan sin mamma? När kläcks det? Blir det fler?

Det är svårt att säga vem som var mest hypad, maken eller jag. Faktum är att han gormar för att hon lämnat sitt rede för att äta och han har tvingat mig att lägga mat bredvid boet. Efterforskningar berättar att det tar 28 dagar för äggen att kläckas och om påfåglar går fritt så lägger de gärna sina ägg på något bra ställe (som de själva valt). De lägger dessutom ett ägg varannan dag och det kan bli 10-15 stycken! Holy smokes! Om det här faller väl ut, går torparkärringen från att vara en knasig kvinna med påfågel till att bli farmare!

Vi är hur som helst oroliga att Kråkan ska lämna sitt ägg. Vi vet ju inte om hon fattar det här. Blir det fler ska vi fixa en kläckare (maken tyckte att det var överkurs att jag skulle ruva själv, he he). OM det blir tillökning får jag kontakta Kråkans förre ägare. Jag kan tänka mig att det blir annat ljud i skällan om det plötsligt dyker upp ett helt gäng påfåglar. Ungefär som vid arvsskiften... Nu är jag inte sådan, självklart får han fåglar om det blir några men jag vet inte om jag vill att Kråkan ska försvinna...

Nej, nu blev det jobbigt och alldeles för mycket! Vi får väl se hur det avlöper. Jag lovar att hålla er informerade. Erkänn att det vore häftigt... Gissa vem som tar semester vid kläckning (om utifall att)... Fast det kanske blir som i "doktor Doolittle;, en liten alligator = D

8 kommentarer:

 1. Vad häftigt! snart har du kanske en hel armé påfåglar!! :D

  SvaraRadera
 2. Såå himla häftigt!!! Bara att börja hålla tummarna!!

  SvaraRadera
 3. Vad roligt med tillökning i familjen :) hoppas allt går bra. Följer detta med spänning Kram Suss

  SvaraRadera
 4. Jaså, Kråkan var äggsjuk - ja hon är ju en höna... Det här blir intressant att få följa - påfågelsuppfödning, hm, varför inte?

  Kram Anna Vattenkanna

  SvaraRadera
 5. Du är ju helt fantastisk, skulle nästan tro att du la dig över ett ägg och ruva själv. Tänk, du ska bli 'mamma', detta blir ju jättespännande.
  En vecka kvar till semester, känns det skönt att kommit så långt? Jag längtar..

  SvaraRadera
 6. Häftigt! Kan de leva i Norrland så är jag intresserad av en adoption, följer detta med spänning....

  SvaraRadera
 7. Sällar mig till grattis-kören, så spännande det här blir nu...
  Och så bra, nu behöver ni inte fundera på vad semestern ska innehålla för semestrigt. Det blir kort och gott - äggvakt.

  Kram från byhålan!

  SvaraRadera
 8. coolt! jag sade ju det! nu fár vi hoppas att det är ett befruktat ägg. jag vet inte hur det är med páfáglar, men hönor värper ju oavsett. men om hon boar borde det ju betyda nágot :) tänk att bli känd som hon i skogen med alla páfáglarna! det vore nátt det! :) exotiskt värre! du kommer inte ens behöva nämna vad du jobbar med längre för att bli tittad pá lite extra ;)

  SvaraRadera