måndag 11 juli 2011

Familjeliv

Efter den otroliga hettan vände det till "bara" 22 grader idag. Några försiktiga regndroppar dessutom. Jag skulle gärna vilja ha lite mer än så, växterna mår inte så bra. I går kväll drog jag runt och vattnade, det fanns rosenknoppar som torkat! Aldrig är man nöjd...

Era kommentarer är så upplyftande och att läsa andras bloggar mycket inspirerande. Jag skulle definitivt behövt sju dvärgar, de är bra på att handskas med sten ; ) Vad gäller maken och Kråkan så var det inte något problem. Hon snålar efter gotta som vanligt så det var bara att ge maken några russin så var saken klar. Alltså, det var inte han som åt dem utan han gav dem till K. Vi har dock inte riktigt samma uppfattning om vad som är gulligt och inte. Han skakar på huvudet när Kråkan håller tal.


Jag älskar hennes tutande! Ibland kommer ett mer klagande läte, ni vet sånt man hör på filmer från djungeln. Det är vackert. Tyvärr har jag inte lyckats filma henne när hon sjunger, men det kommer nog. Att hon satte igång här, beror kamske på att hon gillar John Travolta som sjunger i bakgrunden, hihi.

I går blev det hemmapyssel. Maken skruvade ihop trädgårdsmöbeln och torparkärringen låg i en solsäng och läste Stephen King. Mycket bra arbetsfördelning!


Nu var jag inte bara lat. På eftermiddagen flyttade jag köksbestyren utomhus och när jag höll på att joxa ihop en fransk potatissallad hörde jag ett skumt ljud. En kontroll visade att det var Kråkan som badade. Jag har lätt att hålla mig för skratt när hon badar. Den förra rabatten gjorde jag om och satte rosor i, så den får vara i fred. Den badplats jag ordnade är ointressant. Här är det visst bra!Kära rara, stackars dahlia! En av mina frösådda (som ju fått flytta) finns inte mer, eller rättare sagt den finns under en viss mage... De japanska underblommorna klarade sig denna gång. Det är uppenbarligen så att hon väljer badplats själv. Envis fågel, ganska lik t-kärringen!

All denna sol och värme medför inte bara glädje. Det dyker upp oönskade typer i trädgården. Den här blev jag inte alls glad att se, även om den faktiskt är riktigt fin.


Den lille jäkeln satt och smaskade på Clair! I detta läge fanns ingen nåd, inte ens från mig. Den är numera hos sina andra vänner i en annan värld...

När vi ändå är innte på temat insekter, så har jag försökt få en blåvinge på bild. De fladdrar förskräckligt mycket men ni har ju sett den som satt i min toffla. Nu visade det sig att det inte bara är jag som drar till mig levande varelser i denna familj. Maken fick bra kontakt med just en blåvinge. Fnys och hrrrmmppff. Det är ju JAG som är den verkliga djurfantasten!


Jaja, kul för honom (fniss). Så var det det där med att saker inte alltid blir som man tänkt sig. Jag sådde frön förra året och fick jättefina petunior Lavender Storm. Jag plockade frön i höstas och sådde nu i vår. Det har visat sig att jag märkte kuvertet fel. Det blev inga rosa petunior, det blev en annan sort som jag tog frön från. Det gör absolut ingenting. De här tillhör favoriterna och passar dessutom bättre till den mörklila hängverbenan. Ett lyckat misstag alltså!


Efter lunch idag åkte vi till Staden och kollade läget. Maken fick välja en födesedagspresent och hittade ett par riktigt fina sandaler. Jag visade prov på en otrolig ståndaktighet och åkte förbi ställena där de säljer plantor utan att stanna. Det ni! Nu åkte jag inte hem helt lottlös. Jag hittade något helt annat istället. Kanske det klarnar för er när ni ser mina fynd. Jag menar anledningen till att jag älskar möss...I vissa avseenden växer jag absolut inte upp. Jag vägrar vara vuxen när det handlar om Beatrix Potter! De ska få hänga i köket. Jag ville ha dem i sovrummet, men blev fullständigt nedröstad. Ibland måste maken få som han vill också ;-)

Nog för idag. Nu ska jag fortsätta att njuta av känslan av att vara ledig, i två veckor till. Aaahhh...4 kommentarer:

 1. Men kära hjärtanes sån lyx... filmtajm! När kråkan tjoar så låter det nästan som "Var...var...ÄR duuu?" Nu blev jag lite ledsen å hennes vägnar... Å andra sidan går det nog inte någon större nöd på damen eftersom hon är så glad i SPA-behandlingar...trist med dina blommor.

  Oh - så trevligt med en vuxen kvinna som vågar stå för sin beatrix potter-vurm. jag älskar hennes fina sagor och likaså min vuxna dotter... Förr, när de visade baletten på lillejulafton var det MIN största behållning av julhelgen...varför har de slutat med det?

  Kram Anna Vattenkanna

  SvaraRadera
 2. Ha den finaste av semestrar, du och maken!

  Kram tanja, som tycker juli är vacker o nödvändig men också månaden man ser potentialen i men inte riktigt kan utnyttja fullt ut, iaf inte som man själv vill. Möjligen som juli vill.

  SvaraRadera
 3. Vad det måste vara häftigt att höra kråkan :) Måste vara skönt att vara tillsammans med gubben igen :) inte bara ha djurens sällskap Kram Suss

  SvaraRadera
 4. Beatrix Potter är underbar!! :) Härliga köp du gjort... Och dina skildringar är underbart beskrivna... Så levande... Kan se paniken med äggen och kråkan mm lol... sköt om er allihop..

  Kram Jess

  SvaraRadera