tisdag 26 juli 2011

Både bu och bä

Kolla, där kommer tåget!!!


Och där åker det...


Med maken ombord. BLÄÄÄÄ!!!! Sommarledigheten är alltså slut och han åker iväg på jobb igen. Tryckt stämning i skogen alltså... Nåväl, han kommer ju tillbaka och han var nöjd med sin torparkärrings rabatt. Tyckte bara att den blev för liten! Jag håller med, ska förlänga den åt höger. Eftersom jag satt plantorna så tätt, så blev det en liten skog. Mycket bra, inget ogräs = )


Rosenskärorna och malvorna har inte kommit igång på allvar än, däremot blev nicotianan väldans stor! Så går det när man bjuder på fin jord.

Igår blev det en liten utflykt och jag som gillar glas såg till att vi hamnade på ett bra ställe!


Det finns så mycket roligt att titta på och drömma om hos glaskonstnärer. Jag vill bara ha och ha men håller oftast hårt i plånboken. Det är lite som för maken som upprepar Terapi terapi terapi när han passerar godisaffärer, konditorier eller glassbarer. Ibland får man ett jättesug!


För ovanlighetens skull var vi överens. Vanligtvis får jag sällan medhåll när jag hittar något som jag blir förtjust i. Denna lampa föll jag handlöst för och maken höll med!


Det var bara ett aber; prislappen. Just vid detta tillfälle var jag inte beredd på att slå till. Kommer antagligen att ångra mig resten av mitt liv...

Nu finns det ju annat man kan spendera pengar på och jag började tröstshoppa redan igår. En ny sedum, två riddarsporrar och tre fleråriga stockrosor flyttade hem till skogen.


Efter att ha stoppat ner näsan i en Kronprinsessan Mary var jag förälskad. Det blev två...


Jag längtar till de slår ut! Blommorna är helt underbara när de är fullt utslagna. Läste om Mary idag och fick klart för mig att de är MYCKET känsliga för regn. Hmmm, får sätta upp paraplyer om det börjar regna. Det är såna stolleprov man kan göra om man bor lite enskilt, hihi.

I övrigt när det handlar om rosor har jag fört krig mot bladlöss idag. De bara älskar Claude Monet! Efter att ha mördat dem för hand, använt såpvatten och sprutat vatten utan att helt lyckas bli av med dem, var det dags för hårdare tag. Jag hoppas att mojset jag köpte fungerar. Ska jaga myror också, de hänger ju ihop de små jäklarna!

Slänger in en utblommad tistel också. Jag gillar dem! Vilken härlig, fluffig form!


Innan jag slutar för idag kan jag berätta att Kråkan är ganska knasig. Efter att ha lagt ägg varannan dag och struntat fullständigt i dem, lade hon sig i "boet" på söndag. Där ruvade hon till idag, utan ägg... Jag hoppades att hon skulle klämma ut ett, men icke. Tre är helt körda och två försöker jag ruva. Om jag hade fler kunde jag prova med att lägga ett i boet, men jag vill inte riskera att hon struntar i det också. Jag ska lysa ett på torsdag, då får vi se om det finns liv eller inte...

Ha en mysig kväll så hörs vi en annan dag!
3 kommentarer:

 1. Vad tråkigt att han var tvyngen att åka iväg igen. Har ni haft det så länge? lite nyfiken bara :) du behöver inte svara, själv skulle jag inte klara av ett sådant liv. (skulle jag säkert om jag var tvungen)
  Ja visst är det kul när man kan fånga något spännande med kameran antingen bara en bild eller så på film :) man vågar inte gå utanför dörren utan den.
  Gillar föresten oxå den där lampan :) påminner om ett spöke eller en kall öl! Ha en skön fortsatt tisdagkväll Kram Suss

  SvaraRadera
 2. Så fin din rabatt är, jag klickade upp bilden och tog en närstudie, haha. Fint med växtkombinationen tycker jag med så där lite gammeldags växter.

  Knasiga Kråkan...ska bli spännande att höra om det finns liv i ngt av äggen!

  Kram Anna Vattenkanna

  SvaraRadera
 3. Jag gillar din rabatt, fint när det står tätt tycker jag men till slut måste man ju antingen dela växterna eller utöka platsen.
  Det är alltid kul att komma hem med nya växter, en sån där röd sedum ska jag också skaffa mig.
  Tack SNälla! för boktipsen.
  Kram

  SvaraRadera