torsdag 28 juli 2011

Ledighet och saker ni kanske inte visste om mig

Idag är det min sista semesterdag. Den har jag tillbringat så här:


Jag har avverkat Tudors, Lark Rise to Candleford och Wallander. Jag har med andra ord varit tokledig! Att bo med katt hjälper till, för tala om djur som kan slapp.! Nu är jag ju hur som helst en sådan där lycklig själ som har lätt för att varva ner. Det räcker med att jag åker hem från jobbet så är jag ledig. Tycker dessutom att det är smart att börja om en fredag, då blir man ju ledig direkt igen!

Så var det det där med saker ni inte visste. Jag är en stor fantast av Top Gear! Till min oerhörda glädje visas två avsnitt varje kväll, först på BBC Entertainment och sedan på BBC Knowledge. Anledningen till min passion handlar inte om bilar. Neej, detta är feel-good program på hög nivå. Samspelet mellan herrar Clarkson, Hammond och May är fantastiskt och jag skrattar högt varje gång. De ger verkligen uttrycket "stolleprov" en ny innebörd. Får väl erkänna också att jag har en liten smygcrush på James May, men berätta det inte för maken ;-) Bilden är tagen från nätet (jayamovie).


Att det sen är tre medelålders män som leker gör inte saken sämre. Så härligt att se att man kan ha roligt efter fyrtio också!

I morgon ska det visst bli massor av regn, så jag gick ut och plockade in några rosor. Det är så mycket knoppar så om jag tar en här och en där så gör det ingen skillnad. HC Andersen, Kronprinsessan Mary, Amelia Renaissance, Peace, två Mandariner och Therese Bugnet i mitten. En syn att bli glad av!


Kunde förstås ha petat ner någon Fairy också, får välan gå ut och hämta. Peacerosorna tillhör favoriterna och de är ju så gigantiska! Det räcker gott med en i en liten vas.


Kronprinsessorna är inte planterade så de har jag ställt i skydd. Jag inser att jag blivit mycket förtjust i fylliga rosor. Måste nog skaffa fler i andra färger...


Så var det myrorna. Ni hade rätt, de svärmar. Jag såg det nu när det är ljust ute. Inser att det inte bara var mygg jag hade i håret och ansiktet i går. Nu hade jag myror på glasögonen och i håret. Mer såpa blev det... Det är första gången jag upplever detta och såå kul är det inte. De är ju överallt!!! Inte bara på backen utan i luften också! Huuu!

Passar slutligen på att tacka för alla fina kommentarer och välkomnar nytillkomna läsare! Nu ska jag se vad Ernst hittar på och sedan blir det TG som godnattsaga = D2 kommentarer:

  1. Fint med ditt rosfat. Så har du glädje av dem inomhus också...

    Härligt med feelgood-program och filmer och böcker...liksom bara flyta med.

    Kramar Anna Vattenkanna

    SvaraRadera
  2. Du har så många fantastiska rosor! Med alla dom i blomst behöver man inte mer för att känna sig i blomsterhimmeln ville jag tro. Sista semesterdag.. jag har precis börjat ju och har mer att göra än någonsin, varva ner går ju inte, nu ska allt göras som jag inte fått gjort, pust... dumt är det. Nu reser vi imorgon natt, då ska det slappas av, som din katt, med värme och bad.. Det märks här att dagarna rasat förbi mig, så mycket jag inte hunnit läsa..Nu ska jag googla några av dina rosor. Ha en fin dag imorgon :)

    SvaraRadera