torsdag 14 juli 2011

På temat vatten

I går kväll hade himlen en mysko färg. Det var föraningen om dagens väder: regn!


Det har regnat hela dagen, vilket är mycket bra för växtligheten. Man riktigt ser hur det växer! Plötsligt hade en daglilja jag fått av en arbetskamrat slagit ut och den gillar jag skarpt!


Hur Kråkan tänker förstår jag inte. Hon har varit ute i regnet mest hela tiden, trots att det finns torra ställen att vara på. Man kan säga att hon ser ut som en dränkt katt, fniss!


Nu var det egentligen inte vädret jag skulle berätta om, utan om segelfartyg. Briggen Tre Kronor är ute och seglar och såklart åkte vi iväg för att titta på henne. Om man inte är på plats för att få en bild med segel och allt, så kan man fota en affisch!


Jag är mycket förtjust i segelfartyg, visst är hon vacker! Såklart finns alla filmerna om Hornblower i min ägo ;-) Att segla med henne lät lockande, dock inte priset; 1450/pers. Vid vårt beök hade de sänkt till halva priset, men det blev ingen resa ändå. Det är inte fel att bara titta heller...


Vilket fantastiskt hantverk att bygga ett segelfartyg! Jag känner en oerhörd vördnad inför dessa seglande skönheter. Tänk att hålla ordning på alla tampar och tåg... Jag skulle dock inte vilja klättra där uppe. Nej, jag nöjde mig med att leka kapten!
Här kommer ett prov på torparkärringens oerhörda kunskap om bildredigering. Det bjuder jag på = D


Nu ville t-kärringen ha mer, så för att få se damen fullriggad åkte jag iväg en annan dag och väntade på att hon skulle segla förbi. Det blev en lång väntan... Nu var vädret fint denna morgon och kaffet smakade utmärkt. Men var fanns Tre kronor? Där kanske...


Nej, det var ett rymdskepp med en vanlig segelbåt framför. Nåväl, det är inte varje dag man ser ett flygande tefat så jag fortsatte att vänta. Det finns ju alltid annat att titta på. Knatte och Fnatte satt på ett rep och var gulliga.


Så dök Tjatte och ytterligare en (hittills okänd) bror upp. Så var de plötsligt fyra!


Nu blev det mer action. De var ju hungriga. VI VILL HA MAT NUUU!!!


Så kom äntligen mamma!


Men vi då!!!


Allt har sin tid och Knatte fick vinstlotten denna gång...


Efter all väntan (som förvisso innehöll mycket spänning som ni ser) så kom hon.


Vilken vacker syn! Vid detta tillfälle önskade jag att jag haft en bättre teleglugg. Mitt 70-300 räcker inte riktigt till när avstånden är så stora. Tänk om man haft ett 500... Mycket vill ha mer, så är det bara. Kan vara läge att börja smöra för Tomten redan nu = )Så var det färdigseglat för denna gång. Det blev ett långt inlägg denna gång. Hoppas att ni haft lika trevligt som jag haft. Någon gång ska jag göra ett inlägg på temat segelfartyg med torparkärring ombord. Jag har varit ute på några äventyr, men det var före den digitala tiden. Med tanke på allt regn så kan jag nog segla i dammen i morgon. Praktiskt, nu behöver vi inte fylla vatten själva, det sköter sig själv!
2 kommentarer:

  1. Den som väntar på något gott...... Vad det måste se mäktigt ut att se detta stora segelfartyg komma förbi :) vad söta svalor du såg när du väntade. o tänk att kråkan gillar regn :) tror hon att hon ska blomma ut som liljan? Kram Suss

    SvaraRadera
  2. Stiligt skepp du tittat på, det är nåt annnat än dagens stora fula färgor.
    Du måtte ha en bra kamera som kan fånga småfåglarna så nära utan att dom flyger iväg...hoppas att alla syskonen fick mat till sist..hihi!
    kram

    SvaraRadera