fredag 25 november 2011

Nu har det börjat

Ännu en dag med 8-9 grader. Perfekt väder för att vara ute och pynta. Jag fortsätter mitt fuskande med att ha plastgranar ute, synnerligen praktiskt och så slipper jag leta riktiga. Musikmaskin fanns också ute så jag kunde mysa med Tommy Körberg och Lasse Berghagen. Så härligt det är att bo i skogen sådana gånger. Ingen hör mig sjunga julsånger för full hals!  Alltså kom den mångfärgade granen på plats under stoj och glam  = )


Tyvärr räckte inte sladden dit där jag ville ha den, men det blev bra ändå. Något skojsigt vill jag ha på den platsen, men jag har inte kommit på vad ännu. Tur det är en bit kvar till jul ;-)

Efter detta var det dags för slingan runt bron och altanräcket. I år satte jag ljusen på ett annat sätt och det blev bättre. Här kommer nästa påpekande om hur bra det är att bo i skogen. När jag tänt alla ljusen stod jag på gården och hoppade av glädje över att det äntligen är This time of the year! Härligt att få släppa fram sin inneboende knasboll!



Är torparkärringen färdig nu? Neej. Jag vill ha en gran till, längre ner i trädgården. Problemet är att jag inte kan bestämma mig för vilken färg lamporna ska ha. Jag är riktigt sugen på blått, men det vore fint med grönt också. Om jag gör något med flera små granar kan jag ha en av varje och kanske en röd också... Hmmm, tål att tänka på. Nu vill jag inte ha det som på filmen Anna Vattenkanna lagt upp, det är FÖR mycket (fast kul att titta på). Kolla in hos henne får ni se...

Förutom granfunderingar har jag kommit på att det skulle vara snyggt med ett vanligt träd med en slinga i framför altanräcket. Inte färgade lampor dock. Om plånboken var större skulle jag istället satsa på att lysa upp den stora lönnen som finns till höger på bilden (syns inte). Kan vara något till nästa år. Jag utökar ju mitt "stall" för varje år, hihi.

Nu återstår att fixa inomhus. Ett fönster är klart i alla fall. Jag ligger efter... Så går det när man inte är på topp. Jaja, det blir nog bra ändå, helgen har ju precis börjat! Ha en riktigt fin fredagskväll nu så hörs vi en annan dag!

2 kommentarer:

  1. Så underbart med tokig torparkärring :) så snyggt du gör :) man blir lyrisk över din ljussättning Kram suss

    SvaraRadera
  2. Så fint och julmysigt du börjar få det där ute mitt i skogen med ...PLASTGRANAR :-) Jag dööör. Jag trodde att alla som bor i skogen bara går ut sådär käckt och hugger sig en gran när andan faller på. Givetvis med ekorrar i! Så har ni PLASTGRANAR som vi riktiga stadsbor. Jisses, att läsa bloggar är allt bildande...

    Den där videosnutten jag la in. Även om det är lite för mycket kan jag inte låta bli att fascineras över spektaklet. TV brukar ju visa olika amerikanska privatpersoners juldekorationer nu till jul och sååå mycket tanke och arbete som ligger bakom. Vissa lyckas ju bättre än andra men mitt barnsliga jag (som jag har en nära och tät kontakt med, hihi) kan inte annat än förundras och begapa...

    Kram och hoppas att du förankrat dina granar ordentligt för nu kommer Britta...

    Kram Anna Vattenkanna

    SvaraRadera