söndag 27 maj 2012

En kombo som lever farligt

Ännu en fantastisk dag vädermässigt. Mitt nya söndagsnöje har blivit att ligga i en solsäng och läsa. Ett riktigt trevligt sätt att tillbringa dagen. Något lite har jag välan gjort också. Jag fick för mig igår att jag skulle göra en liten häck av lavendel. Fram med spaden alltså.


Trädgårdsarbete är kul, ända tills man upptäcker att man befinner sig i ett moln av svidknott! Jag lade ner arbetet och fortsatte idag i stället. Det som saknas är en stenkant mot "vägen". Jag har vissa funderingar på att plantera ett par The Fairy-rosor framför lavedeln. Jag har två som ska flyttas. Vi får väl se...


Så över till kombon. Jag har inhandlat blomster till en färgstark kombo. Härligt!




Myspys! Nu hör det till saken att det finns fler som gillade denna kombo, framförallt de blå blommorna. Denne någon heter Kråkan och när jag höll på att plantera stod hon och norpade av dem. Torparkärringen skällde på henne, med tveksamt resultat. Nåväl, lådan kom på plats och t-kärringen kände sig mycket nöjd. Ända tills jag tittade ut genom köksfönstret en stund senare...


Fågelskrälle! De måste vara väldans goda med tanke på vilken ansträngning hon gjorde. Hon balanserade och gungade på planteringsstegen och var nära att falla ner. Jag har flyttat stegen nu och jag hoppas att hon låter dem vara. Förmodligen flyger hon väl upp på altanräcket istället...

Vad mer kan jag bertätta? Jo, igår var det marknad i Staden så jag åkte på utflykt. Som vanligt mest skrot, men lite blomster inhandlades. En canna och en calla att ha på altanen.


På det hela en fin helg med både lättja och trädgårdspyssel. Precis som det ska vara när det är sommar! SYrenerna blommar för fullt och trädgården doftar underbart! Med skyar av lila önskar jag er en god natt och en mysig måndagmorgon!



Kramar från

Lisa

3 kommentarer:

  1. Vet du vad - köp en femtunga till kråkskrället och ställ den på marken så hon med lätthet kan noppra godis. Då får du kanske ha dina egna ifred? Dina blomlådor blir ju så mycket snyggare med blommor kan jag tänka. Gillar de starka färgerna.

    Kram

    SvaraRadera
  2. Troligvis vill hon ha kontakt. En dialog! Köp henne en egen blomlåda.I alla tider har ju rosor och lavendel hört ihop i samma rabatt.

    måsågott margareta

    SvaraRadera
  3. du har en så vacker trädgård... och inte undra på , som du gräver, planterar och har dig. och kråkan, hon är ju bara för mysig!
    aino

    SvaraRadera