lördag 15 januari 2011

Musparentes

Liten parentes från mussidan. Jag har inte rapporterat något på sistone och det är nog flera som funderar vad som händer. Först och främst är de fortfarande inte fler än två (vad jag kan se). Det är nog som jag trodde, två damer. Härligt! Hos oss bor världshistoriens första gaymöss! I like! Ser framför mig hur dessa två damer sitter och språkar över en bit bröd. Myser i mina snytpapper... De är så fantastiskt rara! Missförstå mig inte nu, jag gör mig inte lustig över homosexuella, har en god vän som inte är straight.

I går kväll hördes från köket knackningar och jag misstänkte gensat var ljudet kom ifrån. Man blir liksom utrustad med alternativa tankar när man har möss. Kollade läget i musskåpet (jo, vi kallar det så nu, he he) och I caught the perpetraitor right in the act! Rar mus sitter på ett plaströr och gnager och kompisen sitter bredvid! Här följer en liten envägs konversation och jag serverade ost och bröd. Herregud! Mina möss lever som i La Boheme! Favoritopera för övrigt.

Idag har jag inte sett röken av dem...


Om någon funderar på renligheten hos mina muskompisar, så kan jag säga att de är mycket diskreta sedan jag började mata dem. Ibland lämnar de spår efter sig (som syns på bilden) men det är sällan. Till våren ska jag öppna under skåpet där de bor och städa. Det måste ju vara fint när de flyttar in igen nästa höst!

Lycka är
Att våga vara knasig!!!

3 kommentarer:

 1. Hihi! vilken tur att du inte lider av musfobi! jag kan riktigt se framför mig hur musdamerna sitter och språkar om ditt och datt i skåpet.
  ha det så bra!

  SvaraRadera
 2. Lisa, hur kan du va så säker på att det är två musdamer...Bara för att de inte kommit upp och presenterat sina bebisar så är det väl ett förhastat konstaterande? Så länge du inte lyft på dem och kollat, vänta lite till innan du slår fast könsbestämmelsen. Kanske är det så att de bara väntar ut vintern, vårbebisar är ju ex. långt trevligare än december-barn.

  Klokhet är
  att vänta ut vintern innan kläderna faller
  eller hur det nu var...

  SvaraRadera
 3. Oh känner mig som chandler bing i vänner just nu, när han antagit vadet om att inte skämta! Det är så svårt att låta bli att skriva alla de där kommentarerna som ploppar in i huvudet på temat gaymöss! Men jag ska inte..jag ska inte. Det är iaf inte en ovanligt kombination, även om just din specialvariant av kombinationen är lite ovanligare :P

  SvaraRadera