onsdag 18 januari 2012

Blå blommor

Jag vet att jag sett bilder hos några bloggare på blå blommor. Jag tänker blå som i bergvallmo ungefär. Kommer såklart inte ihåg var jag läst/sett bilder = (

Har ni några bra tips? Jag vill gärna att de ska vara lite högre (eller mycket högre, hihi). Har hittat scabiosa som på bilder ser bra ut, men de beskrivs som lavendelblå. Risk för lila alltså. Jag fastnar lätt i färgtänk och det är inte alltid så positivt. Jag designar blommor som inte finns, he he. Ja, kära rara när jag ville ha ett par byxor som skulle vara "arbetarbyxblå". Jag såg färgen för min inre syn och gissa om jag letade! Just få fanns såklart inga. Det finns alltid blommor och annat i liknande färger, men jag har ju en sån tydlig inre bild! Knäppkärring!

Nåväl, om någon har tips så emottages de tacksamt. Nu ska jag kolla det nya trädgårdsprogrammet på SVT. Jag är frusen ikväll, så lite sommarbilder från Österlen kan inte bli fel!

Puss & kram från en insnöad (i huvudet alltså) torparkärring!

9 kommentarer:

 1. Sååå besviken jag blev på programmet. Fotot, ljuset och bildhanteringen var inte bra, musiken kass, personerna kom inte till sin rätt (möjligen Englander men det var ju tack vare honom själv) inga växtnamn i rutan mm mm. Surkärring nr 1 m a o är jag just nu. Besviiiken!

  Jag vet vilken blå du är ute efter - azurblå. Här om veckan visade Berit en corydalis cashmeriana, blå nunneört. Sedan har du ju olika gentianor (finns vår- resp. höstblommande), det finns en vial plattvial med azurblå blommor. Sedan kan du kolla upp olika stormhattar och riddarsporrar. Blomman-för-dagen Heavenly Blue är också azurblå... likaså blåsalvia men båda ettåringar.

  Kraaam

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tipsen! Jag håller med ang programmet. Jag tappade helt fokus och blev då surkärring nr 2 ;-)

   Radera
 2. Det finns så många härliga blå. Men min stora scabiosa är blå, riktigt blå, den mindre är nog mer mot lila..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då testar jag scabiosan och litar på dig = )

   Radera
 3. Gentiania höstblomman + Riddarsporre finns i massor med nyanser blå!

  margareta

  SvaraRadera
 4. Blått är en av mina favorit färger också.
  Ja gillar praktsalvian Salvia patens.. Den är riktigt lysande blååååååå och Corydalis elata. Det är en perenn som har en doft som påminner om malmedel så det är inget som man luktar på.

  Ha det gott
  Gunilla

  SvaraRadera
 5. Blått är så snyggt :) har fått en blå vallmo som jag hoppas kommer att blomma iår och i somras var jag o karin ute på natten och hämtade hem en växt med blommor som hade så vackert blå färg och växte i vägkanten och de var visst stormhatt :) Ha en skön helg Kram Suss

  SvaraRadera
 6. Onsdagens Österlen fick jag inte med mig men ikväll är det Midsummer, inte sant? Ska försöka komma ihåg det... Hoppas du har en fin helg och myser :)

  SvaraRadera
 7. !!!!! - typiskt!!!! ensam hemma och nu som jag var så stolt att jag kom ihåg det..suck.. får väl hoppas det finns något annat på dumburken da..
  Ha en fin lördagskväll och hoppas du visar upp ditt projekt snart :)

  SvaraRadera