lördag 21 januari 2012

Heta känslor av olika slag

Hej hopp! Så var det dags för lite rapportering från skogen igen. Vädret de senaste dagarna har bjudit på dagstemperaturer på 2-3 grader. Ömsom sol, ömsom regnskvättar. På torsdag eftermiddag sjönk gradantalet och det blev snorhalt (surprise). Jag valde den gamla vägen, vilket var tur. På det ställe där vägarna löper parallelt såg jag en bilkö i södergående riktining. Även en lastbil som stod lite konstigt. Något hade hänt pga halkan och jag var glad att krypa fram i 40-50. Jag kom ju hem! I övrigt har det varit ganska tuffa arbetsdagar, så fredagsmyset blev det inte mycket av. Före tio gav jag upp, för då var jag så trött så ögonen gick i kors.

Denna dag började mycket bra! Ingen värme (runt nollan) men en ny bekantskap. Fåglar tycker jag ju om, men någon kännare är jag verkligen inte. Denna gynnare satt i lönnen utanför, så jag passade på att ta några bilder för identifiering.


En nötväcka! Inget speciellt för er kanske, men jag har aldrig sett någon förr. Himla kul det här med fåglar = )

Det pågick en konferens av något slag tidigare, eller så LAN:ade de. Hur som helst satt det 3-4 hackspettar på olika ställen i skogen och hackade (ha ha skitkul om ni fattar). Det lät som att de kommunicerade med varandra. Jag flaxade ut för att kolla och hittade en av de inblandade i asken. En hona av modellen stor hackspett. De är så jädrans svåra att fotografera, för de är skygga. Jag visar upp henne även om bilden är dålig, för hon var fiiin!

 

Någon grävning blev det inte, nu är marken frusen så det är bara att vänta på bättre tider. När jag pratade med min polare i norr ikväll, surade hon lite. Jag grävde rabatter förra helgen - hon skottade snö så svetten rann. Märkligt land detta!

Lördagsmys blev det i alla fall. Jag hittade en CD med Chopin som jag glömt att jag hade, så maten lagades ackompanjerat av vacker pianomusik. Torparkärringen var i en mycket harmonisk stämning, ja jag njöt av min tillvaro! Säg den lycka som varar för evigt...

Det som ändrade allt var att jag skulle byta sladd i en fönsterlampa jag hittade på loftet/vinden. Är det någon mer som märkt att ALLT i sladdväg numera är helgjutet. Inga trevliga skruvar så man lätt kan byta kontakter o.dyl. Nehej, allt sitter stadigt fast i samma "paket". Jag är ju en mycket tålmodig t-kärring, men sådant här kan få mig att fullständigt spåra ur. Att få bort den gamla utan våld gick inte!


Jag började långsamt förvandlas till ett rödögt monster. Ska det vara så himla svårt att byta en sladd!!! Uppenbarligen. Ett mindre psykbryt ledde till hårdare tag. Nu skulle sladdj*****n BORT! Fram med lämpligt verktyg...


HA HA HAA! Där fick den! Att bilden är suddig beror på att det blir så när man ser rött, he he. Nåväl, eländet var borta och så var det dags för den nya sladden. Nästa problem. Gjuten strömbrytare... Gränsen mellan strömbrytare och psykbryt är hårfin vill jag lova! För att kunna trä sladden genom lampfästet var jag tvungen att ta bort stömbrytaren. Nu fanns det en gammal, hederlig brytare (som man kan skruva isär) på en annan sladd så det var bara att byta. En duktig och nöjd skogskvinna utförde denna opertaion och upptäckte...

ATT JAG GLÖMT DRA SLADDEN GENOM LAMPHÅLLAREN! ROAAARRR! Morr!

Jag lade (jo minsann, lade inte kastade) hela skiten åt sidan och bestämde att äta middag först. Eftersom detta tydligen skulle vara en sådan där dag, så brände jag mig naturligtvis på handen när jag skulle ta ut potatisgratängen ur ugnen...

Maten smakade utmärkt och lampan har ny, fin sladd. Om ni förväntar er en stämningsfull bild så glöm det! Jag är för närvarande en aning allergisk mot fönsterlampor, så upphängningen får vänta till i mörrn.

Jag hoppas att ni haft en fin lördag och att vi alla får en underbar söndag! På återskrivande!


4 kommentarer:

 1. Ja ska de krångla så gör det de hur man än gör. Men skam den som ger sig :) ja visst är de kul med fåglar :) de är så roligt att titta på dem kram suss

  SvaraRadera
 2. Handywoman! Du fick det ju till. Jag ska erkänna att även om mannen är elektroingengör och sonen elektriker så händer det att jag ger upp att vänta och gör sakerna själv, gissa att dom kan bli sura, enkelte ting är gjutna av säkerhetskäl, vem bryr sig? Den lampan kommer fungera som bara det när den först kommit upp. Chopin, ännu en delad smak, fantastisk musik. Förresten så hittade jag en krim likaväl på norsk tv igår så kvällen var räddad.
  Ha en fin söndagskväll :)

  SvaraRadera
 3. TACK för info om dina biskopsbarn hos mig. jag känner mig styrkt och hoppas på att även jag får några olika färger på blommorna som du och några andra fått.

  Jag skrattade så jag höll på att gå av av det där med sladdbytet. Alltså inte roligt för dig - det menar jag inte - men jag kände igen mig själv. Tydligen ska man inte byta sladdar, kontakter mm nu för tiden. Man ska slänga och köpa nytt! Grrr, saker går ju att LAGA men ibland har ju tillverkarna gjort allt för att man inte ska kunna det.

  Kram

  SvaraRadera
 4. Hur orkade du; Själv skulle jag kastat allt i soptunnan!

  Men Chopin alltid fin!

  margareta

  SvaraRadera