fredag 6 januari 2012

Trettondagen

Tänk, vad olika det ser ut år från år. När jag bodde i norr var det garanterat snö och kallt denna helg, men här nere kan det variera. De två föregående vintrarna vill jag inte tänka på. Massor av snö och riktigt kallt. Nej, det är bättre att fokusera på nuet. Idag har det varit soligt och -1 grad. en fantastisk dag alltså.

Mitt soffhäng under förmiddagen höll på att ta över helt, men jag lyckades släppa kaffemuggen och gå ut istället för att titta på Raskens. Idag började jag gräva gången ned mot dammen och satte sten mot rabattkanten. Jag måste bredda gången mer så det blir lätt at t ta sig fram. Det är ju kul om skottkärran kan passera.


Det blir nog lite växtlighet på andra sidan gången också, men där tänker jag satsa mer på bladverk än blommor. Annas tips om ullvide var bra. En så´n vill jag ha! Vädd har jag också fastnat för, tack Mia! På något sätt ska jag dela av gräsmattan mot uthuset. Kanske med något högt gräs, eller varför inte bambu... Jag gillar nämligen inte utsikten! Vi får väl se vad det blir.

Idag tänker jag inte vara så långrandig, så jag tackar för mig med en närmare titt på amaryllisen Moonlight. Den har en underbar limefärg när den håller på att slå ut! Faktiskt är den väldigt aptitretande, som en dessert. Innan jag äter upp amaryllisen ska jag smaska i mig ryggbiff med rösti och svampsås. Smaklig spis mina vänner och ha en skön kväll!2 kommentarer:

  1. Spännande rabatt på gång, jorden är visserligen blöt o tung nu men skönt att ha det värsta gjort när våren kommer.
    Ann.

    SvaraRadera
  2. Ja idag har de verkligen varit en riktig solskensdag :) den inger verkligen hopp om ett skönt år :) snart är det dax att börja så till sommarens blomster Jag längtar sååå mycket :) och de är verkligen spännande att se hur det kommer att bli i dina trädgård :) blir det bambu eller högt gräs? båda är ju snygga Kram Suss

    SvaraRadera