tisdag 3 januari 2012

God fortsättning!

Så är allt som förut igen, tråkigt med andra ord. Maken åkte igår och FY vad tomt det blev! Nåväl, vi har haft en kalasbra jul- och nyårshelg och det är huvudsaken. Något mer som är som vanligt är att en ny storm har börjat så smått. Det dånar utemellan, men inget har flygit iväg ännu. Det är visst i morgon det blir allvar här... Kan också berätta att jag för första gången vänt om på väg till jobbet i morse. Eftersom jag tycker att Europavägarna är urtrista, kör jag ofta den gamla vägen. I morse var det riktig ishalka... Efter att ha glidit i sidled (i 40 km i tim) en bit vände jag om och körde till stora vägen. Jag tror inte att jag kommit fram annars utan hamnat i diket... Den hittills värsta halkan alltså, hujedamig!

Del tre på temat "som vanligt" är att jag börjat jobba igen. Kan inte påstå att jag tycker det är kul att vakna halv sju = ( Något som däremot är kul är dagens extra "julklapp". På eftermiddagen gick jag till matsalen för att fylla min vattenflaska och då mötte jag vaktisen. Han hade en vagn full med allt möjligt bl.a ett gäng lerkrukor. Allt var skräp och skulle på soptippen. NEEJ, ropade jag. Jag kan ta krukorna!


En skrattande vaktmästare lät mig ta dem och här är de. Den stora är STOR! Vilken glädje! Något mer jag blev glad över när jag kom hem var att min Moonlight börjat slå ut. Synd bara att min bättre hälft inte fick se den. Alltså en amaryllis som inte är lika väldresserad som Baby Star, som ju slog ut den dag maken kom hem...


Jag har en minilök också och den började blomma innan nyår. Så liten och söt!


Fler sorter är att vänta... När jag är inne i julstämningen kan jag berätta att jag inte bara har flera granar ute. Det finns en liten gran inne också (150 cm). Den går i rött och ser verkligt julig ut!


Den som har flest granar vinner, tjohooo! Är man en tokig torparkärring så är man ;-)
Egentligen skulle jag vilja ha ytterligare en inomhus. Det finns ju så mycket vackert pynt! Kanske byter jag färgtema på den stora nästa jul. Tänk 2.10 julgran helt i rött! Med inslag av... Vad jag ska göra av närmare 100 kulor i guld och koppar vet jag inte men det löser sig, he he. Jag vill ju utöka granbeståndet ute också, kan man ha fyra kan man välan ha fem...

Nog för i kväll. Jag har lite mer bus och annat att berätta, men det tar vi en annan gång!

5 kommentarer:

 1. Så fin gran du haft genom julen, fin med röda rosetter. Vardagen ja, väl och bra, här steker gourmetkokken ( sonen) pyton orm ! Till Kirsten, bara lukten får mig full av skräck, en helt speciell doft, urk ! Hur jag ska kunna sova efter detta aner jag inte... Bra det snart är vardag igen så ungdomen får något bättre att göra. Hitta stora,fina lerkrukor till sin mamma kanske, vilket fynd du gjorde. Nu darrar mina fingrar så jag ger mig, ha det bra :)

  SvaraRadera
 2. (tur att den inte krälade in i köket men låg i köttdisken i Töckfors, såg ut som rodspättefiléer ungefär men luktar verkligen skunk stekt. Min 19åring älskar att mobba mig, detta är hans sätt!! Ett sista avsked innan han ska i lumpen om en vecka... En mors liv kan vara fullt av prövningar.. Han ville ha mig till att smaka - glöm DET!!)
  God natt :)

  SvaraRadera
 3. Vilket kap, lerkrukorna är ju finare när de är använda. Jag brukar titta efter dom på loppisar.

  Ha det gott
  Gunilla

  SvaraRadera
 4. Nä, fy vad trist att gubben har åkt! Men kul med krukorna, jag hade också huggit dem, fina patinerade krukor, inte illa.
  Ja din röda gran är läcker. Och klart att du ska slå granrekord! Till nästa jul vill vi se rekordet! Undrar om jag ska försöka med ett icke-grnarekord istället... nä, det går nog inte gubben med på...
  heanku

  SvaraRadera
 5. Tur att du hann och rädda lerkrukorna innan de gick hädan. Din röda julgran var verkligen röd! Själv är jag så tråkig att vi har samma julgranspynt år ut och år in men 1. gillar jag verkligen det röda och guldiga pyntet 2. kan man ju inte bara slänga och köpa nytt? Man sliter ju inte ut prylarna menar jag FÖRUTOM toppstjärnan! Vår i halm - det måste vara halm - är så sliten, trasig och sned så det liknar rakt ingenting men den ska inte bytas ut. Nästa år kanske det bara är några halmstrån som dinglar i toppen, haha.

  God fortsättning och njut av dina vackra amaryllisar! Kram Anna Vattenkanna

  SvaraRadera