måndag 23 januari 2012

Så var det dags...

Hur mycket jag än hoppas och önskar, så blir det inte alltid som jag vill. Himla synd, för jag har ju så bra tankar! I går morse såg det ut såhär när jag vaknade:


BLÄÄÄÄHHH!!! Om ni har sett filmen Babe - den modiga lilla grisen så låter mitt "blä" som när fåren säger: "Eat pigs, blaaaahhh!" Riktigt bläig, blöt snö. En sur torparkärring stannade i soffan och tittade på ett gammalt avsnitt av Morden i Midsomer. Till slut sa kroppen ifrån, så det blev en liten promenad i alla fall.

I morse var det lika eländigt och till på köpet halt på vägarna. Läge för ännu ett BLÄÄÄHH! Det satte igång att snöa under dagen, mer blötsnö. Visst blev det ljust och fint, men när det var dags för hemfärd var det -2. Ännu en snigelutflykt för att hålla sig kvar på vägen. Jag prisade vem man nu ska prisa, att jag kom hem helskinnad. Kollade på nätet och läste att det hänt flera olyckor i detta område efter E-vägen i eftermiddag. DÅ satte de igång med att ploga och salta! Förfärligt att det ska måsta hända saker innan de agerar. Detta är en skillnad mot norr, där är de bättre på att hålla efter vägarna. (Har jag ingen bild att bjuda på så humöret stiger).


Rött är kärlekens färg och kan även symbolisera ilska (jag kan inte låta bli att ondgöra mig lite mer, hihi). Dagens sista BLÄÄÄHHH (glöm inte fåren) riktas mot morgondagens väderkarta. Mer snö och någon minusgrad, kallare på onsdag = ((

Nåväl, jag ska inte köra så långt i mörrn, bilen ska få en ny länkarm så t-kärringen får åka buss en bit. Kommer antagligen att vara livrädd under den resan!

Härligt förresten med era reaktioner på min sladdpärs! Skönt att inte vara ensam med sina åsikter. Fortsätt att kommentera, det är så kul att läsa vad ni skriver!

Ha en fin kväll och ni som gillar snön: Njuuut! Om jag får som jag vill så är den snart borta!

5 kommentarer:

 1. Jodå, den filmen har vi sett (också). Har jag bara sett barnprogram och barnfilmer???? Näää :-)

  Kör lugnt och sitt still i bussen!

  Kram

  SvaraRadera
 2. Ja fy bubblan, idag har vi fått tre dm snö, så nu fick jag ringa till snyggbonden och be om hans insatser, hihi...
  Och helt rätt så tröstar man sig med Morden i Midsummer.
  heanku

  SvaraRadera
 3. Lille Babe han är så söt. Nej! det är inget kul att köra bil när vägarna är moddiga och hala men jag håller med det är inte mycket bättre att åka buss för då har man ju ingen kontroll över situationen själv.
  kram från mig och åk o kör försiktigt!

  SvaraRadera
 4. Baraa bra med nederbörd snö/regn för trägårn och lökar.

  Du får tåla dej med blommor inne. Tulpaner är inte fel. Själv var jag till biblis och lånade en hög med trägårdsböcker. Passa på att läsa nu då det finns tid! Att få tips oxå.

  margareta

  SvaraRadera
 5. Hos oss är det lagom halt :) det går bra o köra men men man vet ej när de vänder och blir halt och slaskigt.
  Du har en utmaning att hämta hos mej på min blogg kram Suss

  SvaraRadera