onsdag 4 januari 2012

Lite summering av jul och nyår

Mycket vet ni redan, men inte vad Tomten hade i sin säck detta år. Såklart några böcker, Eldkvarns nya CD (som är grymt bra) och den fantastiska serien Raskens.


Och så förstås stövlarna! Det finns en bakgrund till just dessa skor också. Ni kanske minns i höstas när jag köpte mina första Riekerskor. Vid samma tillfälle spanade jag in dessa stövlar, men vädret var för lite vintrigt för att jag skulle slå till. Efter detta har jag vid flera tillfällen gått in till skoaffären och titta/provat dem. Jag VILLE HA dem! För att försäkra mig om detta önskade jag mig ett presentkort av maken.

Nu hände det sig så, att vi gick in i affären dagarna före jul och då var det rea. Halva priset! Det fanns bara några stövlar kvar och en 36:a. Torparkärringen provade dem igen (maken tyckte de var snygga) och hon provade ALLA Rieker som fanns. Nu ville jag har många skor, hihi. Maken höll på att bryta ihop och tyckte att vi skulle gå därifrån...

Som den envisa kärring jag är upplyste jag om att jag skulle köpa dem. Nu! Att lämna dem kvar skulle innebära att någon annan hann ta dem. Nu föll dock poletten ner och jag insåg att maken tänkte köpa dem. Eftersom jag var så rädd att de skulle försvinna framhärdade jag i alla fall och han suckade och tyckte att jag var jobbig. Det skulle ju vara en överraskning. Det struntade jag i och är nu så lycklig över mina fina skor!

Eftersom vi ända avhandlar fotbeklädnader, slår jag till med en annan julklapp; en låda sockar.


Nu är det som så, att jag är ganska petig med kläder och färger så jag fick slag när jag såg dessa! Vilka fasansfulla färger! Maken hade köpt dem av en arbetskamrat som sålde å sonens vägnar. Jaja, jag provade ett par och... Blev fast! Det är de skönaste sockar jag haft! Julefriden blev således återställd i skogen. Nu tänker jag förvisso inte ha några orangea eller ceriserosa strumpor på jobbet (de svarta med lite färg kan gå an) men i övrigt har jag dem hela tidenhär hemma nu. De gröna tänker jag lägga till trädgårdsutstyrseln = ) Så det kan bli.

Så från julafton till nyårsafton. Nu är det mycket text, så jag lägger in en bild på fruktpyramiden som maken pysslade ihop.


Alltså,först bara måste berätta om hemfärden från Staden på nyårs. T-kärringen är vanligtvis en mycket laglydig och ordentlig bilförare, men sista dagen på året blev jag riktigt busig. Jag valde fel fil på hemvägen och skulle vara tvungen att svänga höger i rondellen (vi skulle till vänster). Nu förvandlades torparkärringen till ett litet bilmonster, så istället för att svänga höger lade jag mig i en egen fil, hihi. Lugnt och sansat körde jag igenom rondellen och trängde mig in bredvid en annan bil och VIPS var vi på rätt väg! Jag fattar inte varför de tutade på mig, he he. Det var otroligt roligt att vara odygdig! Maken var imponerad över mitt lugn i denna galna situation. Vi skrattade gott åt detta och jag gissar att det fanns ett antal personer som svärande återberättade detta under sina nyårskalas. Det kom någon j-la kärring och trängde sig förbi... Alltid kul att kunna underhålla någon, ha ha haaa.  


Hemma igen åts det fasanbröstfilé som var en ny, kulinarisk upplevelse. Underbart gott! Det blir fasan fler gånger. Lite traditionesenligt TV-tittande med Grevinnan och betjänten och såklart Tolvslaget. Som ni vet så är jag försiktig när det gäller fyrverkerier, så vi körde med tomtebloss istället. Det blev kalaskul och nog så vackert!

Kvällen var mycket kall, det blev -10 grader men otroligt vackert som ni ser av min nya header. Stjärnklar himmel och trädgården full av marschaller och ljus. Det gamla året slutade bra och började på samma sätt. Med en mysbild tackar jag för mig för denna gång.


2 kommentarer:

 1. Självklart tycker jag dina nya stövlar är snygga! Mina egna nya liknar ju dem, hahaha... Och du, strumporna skulle gå hem här. Både jag gillar färgrika strumpor och gubben använder färgrika sockor, men inte så mycket på kläderna. Jag kan ha rosa strumpor och blå leggings, hihi...
  heanku

  SvaraRadera
 2. Fasan låter ju bara fantastiskt gott, det vill jag smaka en gång, helst snart.. Det är ju sånt som kungar äter, vilken middag.
  Du, dom stövlarna ser helgoda ut, och stiliga. Rieker det också alltså, undrar om jag inte måste ut på span.. men strumporna, helfestliga, jag älskar färger spec nu om vintern.
  Det låter som om du haft det fantastiskt :)

  SvaraRadera