lördag 14 januari 2012

Inget speciellt...

...har hänt idag. Tog en välbehövlig sovmorgon och tillbringade sedan förmiddagen i soffan med Tasse och kaffe (efter frukosten såklart). Kalasväder har vi haft. Solen sken, men tyvärr blåste det is större delen av dagen. Det var inte mer än någon plusgrad heller. Förutom vackert väder, bjöd dagen på en rolig överraskning. Jag hängde upp en talgboll toll jul, men ingen har varit där och smaskat. Förrän idag. En gullig kompis ser ni på headern, här kommer några till...Så vackra färger talgoxarna har när man tittar nära på dem! En hel palett av gult, grönt och blått! Jag hoppas att de kommer förbi varje dag nu när de upptäckt serveringen.

Efter detta var jag jättetaggad, så jag åkte iväg på fotosafari. Det blev en stor flopp. Den bitvis hårda vinden gjorde att pippisarna satt och tryckte någonstans istället för att flaxa runt torparkärringen. Att gå in igen var otänkbart, så det blev ett par timmar med vadkapning- och klyvning. Kändes gutt i gammkroppen ;-)

Kunde ju inte låta bli att gräva heller, hihi, så jag fortsatte där jag slutade förra söndagen. Nu börjar jag ha ett ganska stort område att plantera på. Det känns så kul! Jag har varit ute nu i kväll medelst ficklampa och kollat lite. Jag måste ju skapa färdigt växtlistorna! I väntan på sommaren fortsätter jag att njuta av amaryllisarna. Moonlight blommar med två stänglar nu. Tala om dubbelt så vackert!


I övrigt har det inte hänt så mycket mer. Jo förresten. Tasse kom in ikväll och han hade en väldig fart. Såg skum ut också. Anledningen var att en av mina muskompisar satt i munnen på honom. Det är andra gången han kommer in med en mus! Denna sötnos släppte han ner på köksgolvet och den levde! NEJ! Han tog fast den igen och jag försökte locka honom att gå ut. Inte då. Vad i herrans namn skulle jag göra nu? Jag ville inte ha en mus springande omkring i huset och absolut inte höra några pip! Alltså tog jag Tasse i famnen och bar ut både katt och mus!

Nu måste jag sluta. Midsomer börjar och det är dessutom fågelskådare med = ) Ha en fortsatt trevlig kväll!


5 kommentarer:

 1. Man blir så glad när fåglarna kommer fram o äter av det man bjuder på :) inte lika glad när katterna kommer in med möss :) ha en skön söndag kram suss

  SvaraRadera
 2. Jag blir berörd, din iver att skynda på våren.

  Fantastisk Amaryllis - Moonlight

  SvaraRadera
 3. Ooh, nu har du gjort det igen! Tagit en skarp och bra bild på fåglar. Guuud vad jag är avundsjuk! Visst finns det massor av fina färggranna fåglar. Vi har en hackspett som besöker vår jordnötsautomat varje dag, men inte sjutton lyckas jag få nån bild.. det är nog lite synd om mig, hihi...
  heanku

  SvaraRadera
 4. Aj,aj, tusan har jag glömt midsummer nu igen! Då blir det inte långa kommentaren, löper mot TV,n, ha det fint :)

  SvaraRadera
 5. Och jag löpte till TV,n, ingen midsummer, du hade ju skrivit igår! men det blev Queen Elisabeth istället, inte dårlig den heller..
  Ja, nu är det dags för en måndag igen, ha en fin start på veckan :)

  SvaraRadera