fredag 24 juni 2011

Glad midsommar!

Så är den här, midsommaraftonen. Det känns lika märkligt varje år; redan? Vädret har varit typiskt svenskt midsommarväder. Synnerligen växlande, men inget regn här. Maken är borta på jobb, så jag har pysslat i trädgården mest hela dagen. Rensat vidare och planterat i det som ska bli rosenträdgård. Jag plockade några smultron som växte vid skogsvägen och delade dem med Kråkan. Det var nog inte så smart, för titta vad hon gjorde för en stund sedan...


Tjyvar av mina planterade smultron! Tur att jag har plockat in av dem, så även vi får smaska. Jag upptäckte något annat också. Någon (jag har en misstänkt) har provsmakat mina rosenskäror.


I övrigt har det varit en stillsam och trivsam dag. Jag stötte dock på några riktiga festprissar strax före middagen. Nu snackar vi PARTY!!!


Som alltid går det fort i trädgården. De rosor som var på gång för ett par dagar sedan har nu slagit ut. Vilken otrolig glädje det är! Mandarinrosorna är så små och rara...


Therese Bugnet är vacker både med och utan påfågel.Detta är en ros jag gärna kan ha fler av. Tala om växtkraft! den är redan dubbelt så stor som när jag köpte den för några veckor sedan. Kanske det är läge för en Louis Bugnet? Jag har ingen vit ros längre. Den jag köpte i fjol överlevde inte vintern. Någon som definitivt klarade sig är Clair Renaissance. Den tillhör ett segt släkte som är mycket blomvillig.


Vilka underbara former!


För att Kråkan inte skulle vara så ensam, ställde jag en spegel på bron. nu har jag två pippisar och en groda. Här är alla välkomna = D.

Kråkan gillar verkligen att spegla sig. Hon ser så fisförnäm ut, håller ni inte med?


Tänk om hon inte var så skrajsen för människor. Det går inte att ta i henne och jag skulle verkligen vilja plocka bort den där äckliga fästingen hon har på halsen. Nåväl, det är bara att gilla läget.

Med detta vill jag önska er en jättemysig midsommarhelg! Vem vet, vi kanske hörs i morgon igen...

3 kommentarer:

 1. Du är då så omtänksam om Kråkan... jag har sett påfåglar spegla sig i sidorna på välpolerade bildörrar i Pildammsparken här i Malmö. De behöver nog det för självkänslan och för att slippa känna sig ensamma...

  Kram Anna Vattenkanna

  SvaraRadera
 2. Ja de va vackra rosor du visar upp :) men vart har kråkans kompis tagit vägen? kan det va så att detta är killen och den andra hona som ligger på ägg eller något? Kul sällskap du fått i alla fall och du kanske kan få den tam :) kram Suss

  SvaraRadera
 3. Kråkan, fniss, vilket fint namn på smultrontjuven. Härliga bilder här under, vilka kompisar du har fått. Och dina rosor ser tjusiga ut :)

  SvaraRadera