måndag 6 juni 2011

En lat torparkärring och fler småkryp

Ja, gott folk. Det har varit en ledighet man inte glömmer i första taget. Temperaturen har hållit sig som sist vi hördes, blev ännu varmare idag. Det har blåst mycket idag och vinden var varm. En känsla av att befinna sig i sydeuropa infann sig. Kanske t.o.m ännu längre bort, för vi har mest liknat en lejonflock på savannen. Gräset har tyvärr samma färg som lejonkungen...


Denna syn ser man bara kvällstid. Tasse ligger inne i en fåtölj under dagen, han gillar inte värmen. Torparkärringen ligger ute under dagen, hon ääälskar sol och värme! Jag köpte solsängar i fredags och har ägnat dagarna sedan dess åt att ligga in dem. Jag har flyttat mellan sol och skugga, vill inte bränna mig. Det är ganska ovanligt numera att jag slappar så där, men Stephen King fick mig på andra tankar. Jag har läst Benrangel  igen, det var flera år sedan sist. Jag  började på den i vintras men lade ner det projektet. Hade ingen lust. Nu kunde jag inte sluta. Strålande sol passar dessutom bra till spökhistorier!

Ett smolk i glädjebägaren är att vi fått bosättare  igen. Hur det gått till fattar jag inte, jag har ju varit i närheten hela tiden!


Denna gång har de byggt i uterummet, vilket öde! Jag vet inte om det fortfarande bor någon där för det är väldigt lugnt. Det är ett litet bo, så kanske kom de på att det inte var nå´t bra. Jag hoppas det, annars ringer jag Ghost Busters! I samma rum pågår något annat spännande. Jag såg larven i två dagar, men tog för en gångs skull ingen bild. Idag hade detta hänt:


Jag undrar hur lång tid det tar innan fjärilen är klar. Det hade varit spännande att vara med vid "födelsen"! Något betydligt mindre spännande är att vi har myrinvasion varje försommar. De hålls i schack med allehanda medel och vad de pysslar med vet jag inte. De äter inte på något som myror kan tänkas äta på. En chokladkaka (86 % kakao) har förblivit orörd liksom allt annat sött. Myrorna är bara ett par mm i storlek, men faktisk riktigt vackra när man tittar närmare. Att fota myror är definitivt ingen lek, de rörs så infernaliskt mycket!


Eftersom de inte stökat till det och höll en låg profil, glömde jag bort att de fanns. På fredagkväll fick jag bevis för att de var kvar och dessutom riktigt sugna på sötsaker. Vilken korkboll jag var! Lämnade papperet från glasstruten på diskbänken! Myror gillar uppenbarligen mjölkfri glass. När jag såg detta blev det bara för mycket. Det var riktigt äckligt! Å huvva!


Nu föll glorian av och jag förklarade krig! Ingen nåd med andra ord och dessa kryp finns inte längre bland oss.

Betydligt trivsammare var denna gynnare. Så sammetslen den ser ut! Efter fotograferingen släppte jag ut den, så nu är torparkärringen rykte återställt!


Känner att det blev mycket kryp just nu, så jag byter raskt ämne. Eftersom jag mest bara påsat dessa dagar (lite pelargonpyssel har det dock blivit) har inte mycket hänt i trädgården. Att gå en kvällsrunda och titta på vad som blommar har varit tillräckligt. Spetsmössan är för rar!


Hängpelargonen Blanche Roche är en riktig snygging!

 

Den äldsta av mina pellisar Salmon Flask är en trogen vän. Den har hängt med i fyra år.


Mina frösådda penseér har också börjat blomma så smått. Radiance Picoteé kommer att bjuda på många härliga färger, denna fanns igår:


Nej, det börjar bli sent och dags att krypa ner i lådan. Jag har några sidor kvar av min bok och de måste jag läsa klart. Det kommer ett paket med böcker snart, så då gäller det att vara redo! En bok om fjärilar finns med, det känns som att jag behöver den.

Ha nu en fin tisdag, kära vänner. Vi hörs snart igen!


2 kommentarer:

  1. Ryktet är återställt kära du, dr Doolittle. Pelargoner har jag inte många av, mest av lathet, för dom är ju otroligt vackra.
    Ha en fin tisdag du också :)

    SvaraRadera
  2. Myror är inte roliga när de invaderar. inte getingar heller :) visst är det skönt att ligga ute o läsa, då njuter jag i alla fall, vilka fina blommor du visar upp. Mina frösådda penseer börjar oxå blomma nu :) Kram Suss

    SvaraRadera