onsdag 29 juni 2011

Skojigheter & blommor

Åh, fy! Nu höll jag för öronen och tittade bort! Jag kollar lite på The Tudors samtidigt som jag roar mig i detta medium. Det blev lite läskigt som ni förstår...

Till ordningen! Att bo i skogen är mycket trivsamt och rofyllt, även om det aldrig är tyst. Vad man missar är vad grannar i trapphuset kan hitta på. Albert har en granne som verkar mycket intressant. En kommentar han fick på sitt inlägg var att han skulle peta in reklam för Ghostbusters eller kasta ner salt ;-) En annorlunda antireklam-skylt har grannen satt upp:


Humor! Fast jag undrar hur grannen egentligen tänker... Nåväl, på Facebook lade en kompis ut en annan himla lysande uppmaning. Denna lapp finns på tjuvtittat.se, så det är inte hennes granne som satt upp den. Det spelar ingen roll. Jag bara älskar den!


Vilken härlig vändning detta budskap tar! Några sådana här skojsigheter sitter sällan på träden i skogen. Möjligtvis kan det sitta något angående avverkning, vilket inte alls är roligt.

Något annat som inte är kul, är att mötas av denna syn.


En före detta dahlia, nedplattad av en kråkrumpa! En sorglig syn, men jag har en plan B. Åkte och köpte rosor istället. Två the Fairy red och en "vanlig". Det ska väl fungera!


Oh nej, nu blir det ännu läskigare i TV.n! Jag gillar denna serie, men de kunde gott ha dragit ner på vissa saker... Dags att byta fokus igen, till något som inte smärtar. Jag ska berätta om en dröm jag hade för några år sedan.

Det var då jag bodde i norr. Huset låg i en backe, ganska högt på en berghäll. I drömmen kom jag gående i backen på väg hem och jag tittade upp mot huset. Det var en syn som jag aldrig glömmer, även om det var en dröm. Hela gaveln var täckt av stora lila blommor! Vi pratar alltså många meter högt! Det fanns även inslag av rosa i allt detta fantastiska lila hav av blommor! Ni som intresserar er för färger vet att betydelsen av lila är andlighet och även om jag inte är så värst religiöst lagd så... Andlighet kan betyda olika saker för olika personer. Lila har även en lugnande inverkan på människor. Jag minns inte, men kanske drömde jag detta under en påfrestande period?

Nu blev det mycket text, som vanligt, men det är grunden för vad som ska komma nu. Jag fick en ingivelse igår (när jag köpte rosorna) och hittade på att jag skulle köpa en clematis. Såklart en Jackmanii, för den har verkligen stora lila blommor! I år blir det nog ingen stor blomprakt, men den som väntar på något gott...


De vill ju ha skugga vid fötterna, så jag slängde dit en nicotiana och två malvor. Då får jag lila och rosa med en touch av lime senare i sommar!

Nu blir det inget mer idag.Jo, kanske en bild på Kråkan när hon flyger upp på taket. Jag väntade en bra stund på detta. Tasse hade mycket stora ögon. Han såg ut att tänka Vad i hela friden gör den konstiga fågeln på taket? Jag har kråkinfo att komma med, bl.a om var hon hör hemma. Det får ni veta en annan gång. Ha det nu så jättegott och glöm inte att krama träden =D


Måste lägga in en livesändning. Nyss flög hon upp på taket igen. jag gick ut och såg en påfågel med all uppmärksamhet riktad mot ängen. Hon har redan börjat vakta lite. Jag stirrade åt samma håll och strax kom det ett rådjur hoppande. Jag har en flygande pitbull! NU blir det inge mer, jag lovar he he...

3 kommentarer:

 1. Men jisses - där har vi lösningen på bambiproblemet! Du får ta patent på Kråkan... och starta en påfågelsuppfödning och sälja minikråkor till hela Sveriges trädgårdägare! Fast den där pippin klampar runt som den värsta Big Foot och mejar ner dina växter är den för härlig... men var 17 kommer den från? Nu måste du berätta!!!

  Godnatt, Anna Vattenkanna

  SvaraRadera
 2. Stackars dalior :( de var väl inte så kul att den skulle förstöra dom. Men men antar att du är rätt nöjd med att ha din vakt kråka hos dej ändå :) Kram Suss

  SvaraRadera
 3. Alltså lappar kan ju bara vara sååååååå roliga. Grannlappen var ju fantastisk. Kan faktiskt sakna detta, precis som du, nu när man lämnat "lappmeckat" i staden. Får väl börja skriva egna lappar och sätta upp i tvättstugan hemma ;-)

  En hälsning från Åsa

  SvaraRadera