måndag 27 juni 2011

Kråkor, rabatter och tyskar

Vad i Herrans namn har de gemensamt?! Absolut ingenting, men det är en passande rubrik, fniss.

Ibland är det bra att vara snål/sparsam/försiktig, välj alternativ själva. Idag hittade jag en solanum nedsatt till halva priset. Den var min! Jag ramlade över en kruka jag tittat på tidigare, men då lät jag bli den. Nu var det halva priset. Jag gillar rabatter!


Vi har 27 grader i skogen idag och det gillar jag också. Är man hårig eller befjädrad blir det dock alldeles för varmt. Kråkan låg i solen (knasboll) men Tasse small av i skuggan.T-kärringen satte sig i solen, i en av de två införskaffade korgstolarna. De hittade jag i en secondhand butik till ett riktigt kalaspris. Det kändes som rabatt! GILLA!


När vi nu ändå är inne på temat rabatter, så kan jag meddela att jag INTE planterat den här!


Gaaahh! På mina egenhändigt uppdrivna dahlior och rosenskäror! Nu blev Lisa nästan skogstokig. Eller... Tålamod är en dygd och Kråkan fattar ju inte vad hon gjorde. Påfåglar tycker om att sandbada har jag läst och en ny rabatt passar väl bra? Jag upplyste om rättigheter och skyldigheter och satte sedan dit en vindsnurra som får tjäna som fågelskrämma.

Fågelskrämma kanske maken skulle behöva. Han hyr en liten stuga där han är och jobbar och dessa stugor är mycket pittoreska och har dessutom historiskt värde. Turister gillar att titta på dem och ikväll när han var ute kom två tyskar och frågade om de fick kika in. Snäll som han är sade han såklart ja. Plötsligt vimlade det av folk! Alla från bussresan skulle in och kolla. Att ha femtio tyska turister i sin stuga blev lite för mycket! Maken fick nästan panik då hela stugan fylldes upp! Han fick inte plats själv i myllret. De var förvisso jättetrevliga och tog i hand och tackade efter "besöket", men ändå... Tror jag föredrar en förvuxen kråka i rabatten framför ett helt gäng okända människor som intar ens bostad.

Jag frågade om han tog någon bild, men han var för perplex för att hämta kameran. Det hade såklart jag gjort, vilken bild det skulle ha blivit! Jag ryckte kameran när jag såg det här spektaklet springa förbi på altanen:


Otäcka saker, steklar. För en gångs skull ingrep jag inte, den hade väldigt bråttom. Ska jag gissa att Kråkans rabattbesök var straffet för att jag inte hjälpte den? Neej, jag tror inte det...

Jag kan ju inte låta bli att slänga in en betydligt trevligare insekt efter detta. Ännu en fjäril.


Som avslutning bjuder jag på ett litet potpurri av mandarinrosor. Det är tre buskar som blommar och alla har olika färg. Vilken fantastisk liten ros det är! Någon annan ros som är helt makalös är Alchemyst. Jag kunde inte hålla mig längre utan beställde en i helgen. Jag hoppas att jag kan visa bilder på den sedan. Njut nu vidare av det fantastiska vädret som verkar glädja oss alla i detta land. Nu börjar del 2 av Dalziel & Pascoe på BBC Entertainment. Måndagsmys på er!
3 kommentarer:

 1. Kråkan tycks kommit för att bli. En i famlijen nu, hur gör du det i vinter? när du inte har 27 grader? Blir smått avundsjuk på sommar och värme, här är det konstant ca 18 grader och regn..
  Mandrinrosor är så söta, små men naggande goda. Och Alchymisten, hoppas den fyller dina drömmar och blommar överdådigt:)
  Den blir ingen tid till deckare, ingen TV tid alls faktiskt. Vad tusan tar tiden vägen?

  SvaraRadera
 2. HiHI! alltid lika underhållande läsning! Kul med din kråka som förgyller(!) dina dagar.
  Ang. spindeltaklöken så vill jag bara berätta att den som syns mest på min bild med grodan är inte spindeltaklöken, den syns i bakgrunden och den är alldeles vitluden ovanpå och löken är mycket mindre än den främre...ville bara säga det så det inte blir några missförstånd.
  kram mia

  SvaraRadera
 3. Vilken kråka du har :) och vilken chock din man måste fått när det dräller in en busslast med tyskar :) Vad jobbar han med? borde kanske byta till guide för tyska turister istället :) Underbara rosor o en underbar läsning Kram Suss

  SvaraRadera