söndag 27 mars 2011

Älvsjömässan del 2

Så här dagen efter känns det bra. För att klara en sådan heldagsutflykt, var torparkärringen utrustad med öronproppar (det blir så otroligt surrigt på sådana ställen och det är tröttsamt) och kompressionsstrumpor. Japp, ni läste rätt. Jag har upptäckt att fötterna och benen mår mycket bättre om de är instoppade i sådana när jag ska sitta i en buss i många timmar. Dessutom gillar jag denna nya term, vem vill ha stödstrumpor? Det är ju för gamla tanter!

Några stora inköp blev det inte, men jag är nöjd ändå. Det fanns mycket att titta på. Jag förstår dock inte hur någon kan vilja ha en sådan här sur fisk hemma. Betala dyrt för den dessutom.


Jag blev Norrlänning igen för en stund också, när jag hittade en fågelholkstävling. Är det ett norrländskt karaktärsdrag att fastna i spökträsket månne?


Apropå Norrland, så blev jag glatt överraskad strax efter att vi anlänt. Jag mötte en god vän som jag inte träffat på flera år. En underbar överraskning!

Inspiration fanns det och vem skulle inte vilja ha det så här hemma!


De rosa tulpanerna är gudomliga!

 

Nu är inte allt bara roligt med sådana här tillställningar. Det är mängder av människor vilket betyder köer. För att få något i magen fick jag köa i 40 minuter. Trots att jag valde bort dressingen, så var innehållet i hamburgaren definitivt inte för defekta torparkärringar. När jag kom hem hade jag förvandlats till en finnig tonåring. Massor av pluppar i ansiktet! Mindre kul, fast kanske ska jag inte klaga. Att gå på mässa är tydligen en föryngringsprocess!

I inköpsväg blev det begoniaknölar, tofslilja, japanska underblommor, doftliljor och massor av fröer! Jag var otroligt strukturerad och hade en lista på vilka fröer jag behövde. Kändes gott att handla direkt av Impecta. Självklart besöktes även Wibrants monter och några pelargoner slank ned i påsen. Efter att jag betalat dem alltså, man är väl ingen tjyv heller! Snor bara makens saker som ni vet...


För att kunna bli med grön boll fick Lisa från skogarna återigen nytta av sitt tålamod. Det var en evighetslång kö till bankomaten. Det var det definitivt värt! Här får ni några bonusbollar också!


Balkongutställningen gav mig inspiration. Att använda lastpallar som underrede till soffor är genialiskt. Det är en idé jag kommer att sno (hjälp, nu kom jag in på tjyveribanan igen).


Det här var också kul. Gamla hinkar finns det gott om i skogen och det här var ett nytt grepp!


Ni har redan sett bilden på de fina disktrasorna (gårdagens inlägg) och här är hemmets nya. Livet vid diskbänken kommer att bli mycket roligare hädanefter!


Så var det ju det där med grodor som fler än jag gillar. Den här kunde jag inte låta bli. Nu var jag otroligt trött och fattade inte att man fick två till priset av en. Säljaren måste ha tyckt att torparkärringen var senil, för hon fick upprepa detta budskap fler gånger. Nåväl, nu har jag två!


Med detta avslutar jag rapporteringen från mässan. Kanske... Man vet ju aldrig vad som kan poppa upp i huvudet på en torparkärring längre fram Kontentan blir i alla fall: been there, done that. Såå imponerad blev jag faktiskt inte. Kanske var förväntningarna för högt ställda. jag kommer i alla fall inte att åka nästa år. Tror jag. Provar hellre någon annan mässa, varför inte Skånska trädgårdar...

3 kommentarer:

  1. Fanns en hel del att titta på i alla fall! Och lite inspiration verkar du oxå ha fått. Och 2 grodor!!

    SvaraRadera
  2. Japanska Underblommor lät ju spännande!! ;)

    SvaraRadera
  3. Ha,ha, efter en operation i höstas lever jag med kompressionsstrumpor, tur dom finns i svart! Men det är som du säger faktiskt skönt. Jag hade en tur med flyg för mycket utan strumpor, hm, man lär sig.. Wow, vilken bli glad groda!! Jag tror jag har en syster till den, utan cykel men med klänning. Mässor är mässor, inte allt står till förväntningar men det är ju kul ändå. Våran är om 14 dagar. Blir nog lite plantehandel på mig också, även om det ite finns plats..

    SvaraRadera