torsdag 17 mars 2011

Överraskningar och "leksaker"

Jag har fått min nya kamera nu, med ett extra objektiv. Såklart var jag tvungen att åka ut och prova mina nya "leksaker". Träd är alltid tacksamma att fota och just denna ek kom jag på att jag ska följa under ett år. Kan bli riktigt kul.


Jag stannade bilen för att ta en bild på ett dött träd som jag tyckte såg intressant ut. Då prassladde en hare fram på några meters avstånd. Tror ni jag hann ta någon bild? Självklart inte. Jag var absolut inte beredd på någon hare, dessutom syntes den väldigt dåligt bland alla gamla löv. Nåja, trädet behagade i alla fall ligga still..


Efter detta drogs blicken mot skyn (som vanligt) och minsann, skådade jag inte en glada! Nu blev det fart på torparkärringen och hennes nya objektiv. Tyvärr var fågeln för långt borta för att det skulle bli någon häftig bild, men en glada är en glada.Se´n händer det grejer och som så ofta i djurvärlden går det mycket fort. Det kommer en stor rovfågel med en ilsken glada efter sig.  Detta tilldrar sig på ganska nära håll, vilket försvårar jobbet med att få pippin i fokus. Jag zoomar och letar i förtvivlan, var är fågeln??? Blir tämligen desperat, detta är ju i bästa National Geographicstil!  KAMERAJÄVEL!


Lugn och fin... Nu är det absolut inget fel på varken kamera eller objektiv. Det är fotografen som inte hunnit lära sig hur saker och ting fungerar innan hon börjar leka naturfotograf. Hur som helst så fick jag en bild som när jag kom hem och laddade upp, visade sig vara en stor (bokstavligt talat) överraskning. Under de hysteriska sekunder som jag försökte få ordning på zoomen såg jag inte riktigt vad det var som passerade, men kolla in det här!


Minsann, är det inte en örn? Tänk om jag istället för att försöka få en bra bild hade filmat. Eller använt originalobjektivet... Det hade blivit mycket bättre och vilken action! Arg glada jagar örn!


Efter detta misslyckande som naturfotograf, åkte jag till en ruin som definitivt inte flyger ur bild. Nu kunde jag i lugn och ro leka med kameran.

Det fanns pippisar även där visade det sig. Gäss denna gång och jag fick för mig att försöka ta en bild på dem i flykt. Inte heller det var någon lek. Fattar någon varför jag ens försöker ta bilder på fåglar i flykt? Med en ny kamera och ett zoomobjektiv som jag aldrig använt förut...Det blev hur som helst en riktigt trevlig utflykt, lärorik också. Jag tänker definitivt inte ge upp när det handlar om att fånga fåglar på bild. Rovfågeltemat lockar mig och jag vet ju var det är stor chans att få se dem.


Som ni ser go´vänner, så är våren verkligen på gång. Snart är snön borta. De har tyvärr pratat om snö i morgon så vi får väl se om det blir isbjörnar och yetis vid nästa fotoutflykt...

1 kommentar:

  1. Tycker du klarade dig bra på din fotorunda. Detta med kamera har jag givit upp men du ser ut att klara det med glans. Fina bilder och så lite snö!

    SvaraRadera