torsdag 10 mars 2011

Djurliv

I går kväll blev det lite iiihh i soffan i skogen. Jag satt lugn och fin och tittade på en av favoritkanalerna, när jag kände att något kröp i nacken. Jag reagerar instinktivt och kastar handen dit och drar över huden och känner något... Kastade vad det nu än var på golvet (tror jag) och rafsade runt i soffan för säkerhets skull. Med tanke på hur håret såg ut efteråt, är det inte svårt att gissa vad det var...


Kanske ska jag och doktorn sluta titta på sådana där actionfilmer som jag gillar, för jag börjar visst bli lite hispig.


Jag vill gärna klargöra en sak här. Jodå, vi har andra sängkläder i detta hus! Av någon anledning så är det alltid samma som florerar på dessa bilder. Just detta påslakan var dessutom nybytt igår (jag hade det andra förut, ha ha). Gissa förresten vem som spillde tomatsoppa på det strax efter att jag bytt?

Det blev mindre dramatiskt på filmen, som för övrigt är bland det bästa jag sett. Doktorn var mer intresserad av att mysa än att titta på all mat som rörde sig bakom honom.


Det kom mer som man knappt trodde var sant. Det såg ut som något hämtat ur en science fictionfilm. Tänk att det finns sådana vackra och gracila varelser i havsdjupen...


Vyn från torpet i skogen är densamma även denna dag. Samma plats, samma sällskap men annat program. Jag funderade på att sticka klart sockan jag börat med, men jag orkar inte.


Det enda som är bra med denna konvalecens är att man blir otroligt bildad. Jag lär mig inte bara om djur och natur, det finns romare också och inatt somnade jag till en dokumentär om Beowulf. Hittade också ett program för trädgårdsfolket som jag varmt rekommenderar: Landscaping Man på 9:an. Ligger på deras playkanal. Inget för en torparkärrings plånbok, men inspirerande ideér. Så gott folk, det finns hopp om liv! Det trista regnet gör att snön snart är borta och då jäklar ska jag ut och börja gräva!

Så var det det dätr med upphovsrätter. Det görs förvisso reklam för kanalen på mina bilder, men det skadar inte att lägga in en extra rad utifall att. Jag vill inte ha några arga gubbar som viftar med stämningsansökningar. Serien heter Galapagos och nu på lördag 12/3 visar Animal Planet alla avsnitt med start klockan 16.25. Se den! Man behöver inte vara djurälskare för att uppskatta detta. Fotot är magiskt! Om inte för något annat, så se mot slutet av sista delen, spana in fåglarna med blå fötter. Underbara! jag skrattade (kraxade, kan inte ens kvacka nu) gott! Jag tror att det går att köpa serien på DVD och den känns som ett måste i filmsamlingen.

2 kommentarer:

  1. Jag hade två veckor på sofflocket i höstas efter en operation, jammen får man sett mycket på TV!! Jag såg nog mest på UR. Vi har inte mer än två svenska kanaler här. Synd för jag har förstått att jag borde haft många flera .. Trädgårdsprogram kan jag se långt efter, suck..

    SvaraRadera
  2. Vi har kanaler bara för att vi bor i skogen. Här fungerar inget annat än parabol, så det var inte mycket att välja på... Blev riktigt bra faktiskt = )

    SvaraRadera