fredag 11 mars 2011

Det som göms i snö...

... kommer upp i tö. Så sant som det är sjunget. Idag lämnade jag soffan och tog en liten runda i trädgården. Det blev både glädjande och lite tråkigt. Vintern kom så fort detta år. Ingen var beredd. Först ett ständigt regn under lång period med översvämningar som följd. Regnet byttes till snö och sedan slutade det inte snöa heller. Detta medförde att saker blev kvar i trädgården, sådant som borde ha flyttat in i uthuset. Här en före detta kanin:


Den ser hur makaber som helst ut! Den var riktigt söt när den levde. När jag traskade vidare hittade jag en fallen kvinna...


Okej, det är inga värdesaker, pengamässigt sätt, men jag tyckte om dem (hade inte köpt dem annars). Det fanns dock ett loppisfynd som stolt tittade upp över en liten snödriva:


Det blir till att rota vidare i fyndlådorna framöver för att fylla igen hålen. Den fallna kvinnan går nog att få fason på, men kaninen är bortom all räddning. Fast kanske inte... Om jag hittar en liten räv eller något kan jag göra ett ännu mer makabert litet konstverk!

Efter denna något nedslående runda, blev jag riktigt glad igen. Säkra vårtecken på gång! Små krokusar...


Åsså Daffodils (som jag ju tydligen är). Jag gillar den som kämpar sig upp genom löven. Det är livskraft!
  


Efter denna upplyftande lilla promenad, åkte jag till Staden för att fylla upp matförrådet. Är ju på jakt efter lysrörsarmaturer också, så jag kan flytta mina skolade plantor. Inga armaturer, men väl en kökslampa. Jag skulle aldrig ha köpt denna tidigare, men att bli med torp i skogen förändrar ens synsätt. Jag gillar den!


Jag har inte bytt köksgardiner än, jag vet jag vet. Om jag är pigg i morgon så... Ha nu en fortsatt trevlig fredag, man vet aldrig om jag hör av mig senare...2 kommentarer:

 1. Hej Lisa!
  Du undrade om min kamera...jag har en helt vanlig digitalkamera, 7,2 megapix, ingen systemkamera(men skulle gärna vilja ha en) Men en del av närbilderna har jag fixat på picasa webalbum där jag har beskärt eller man kan fixa till skärpan lite där också.När du klickar upp bilderna en och en i ditt album så kommer det fram en ruta där du kan redigera bilden.
  lycka till!
  Ps. har själv ett rum utan gardin sen julas för jag ville inte sätta upp den gamla men har inte hittat nån ny jag gillar än...
  kram

  SvaraRadera
 2. Hej Lisa !

  Tack för ditt besök hos mig, så jag hittade till dig ! Kul att gillar mitt växthus och ruin !

  Du skriver så himla härligt och roligt ! Är också allergisk mot mjölkprotein och ägg och är ett loppisfreak som samlar på allehanda statyer och djur till trädgården så vi har mycket gemensamt !

  Jag hann ta in min kanin, men istället är det annat som fortfarande står ute som inte tinat fram än !

  Trevlig kväll !
  Kram/Isa

  SvaraRadera