måndag 28 mars 2011

Vårtecken

Jag gissar att det finns fler därute som lider av tidsomställningen. Det är underbart att det är ljusare på kvällarna, men den här "gammkroppen" hänger inte riktigt med. Har alltid varit sådan. Känner av åksväder och sånt också. Ja ja, det är bara att gilla läget.

För att orka vara vaken längre än till sju, gick jag ut en sväng ikväll. Tittade på vedhögen, vände mig bort och fick syn på en häggmispel. Ett vårtecken minsann!


Nu blev det mer liv i torparkärringen och de förut så trötta ögonen öppnades på vid gavel. Till och med fötterna lyftes från backen istället för att släpa. Syrenerna skvallrar också om vår...


Innan ni går igång alltför mycket och tror att det snart är shortsväder här, kan jag berätta att vi inte har någon vårvärme. Neej, det är bara sisådär 4-5 plusgrader på dagarna och kallt på natten (i morse var de faktiskt +2). Växtligheten verkar inte bry sig om det. Jag snokade vidare och hittade något mer spännande. En av liljorna (ni vet de där orangea som jag nu i tröttheten glömt namnet på) smyger upp lite...


Det känns lite läskigt, undrar om de fryser bort? Jag kanske ska täcka dem med granris? Även Tasse har vårkänslor. Han är ute och roar sig till sena kvällen nu. Med tanke på att mina musfröknar inte är lika mycket "hemma" nu utan är ute och ränner, så sitter han och spanar. Hur rara jag än tycker att de är, misstänker jag att någon kommer att stryka med framöver. Just ikväll var det min halvdöda hortensia som var föremål för Tasses attack.


Att katter äter gräs vet väl alla, men hortensior? Det är visst inte bara jag som är knasig i denna familj! Jag äter förvisso inte buskar, men ändå...

Hittade även en liten som-jag-inte-heller-kommer-ihåg-vad-den-heter. Mer vår!


Visst är det underbart! Fantastiskt också hur olika det ser ut vad gäller vår i detta land. Pratade med en god vän i norr som berättar att de har jättemycket snö kvar. Intressant land det här.

Nu känns det som att skogsLisa har gjort sitt dagsverke och ska ta och krypa ner i lådan. Jag tänker inte dra något gammalt över mig utan väljer ett relativt nytt täcke. Ni får en liten favoritblomma som avslutning. De är verkligen rara! Suss gott alla, på återhörande!


1 kommentar:

  1. Med såna upptäckter hade jag blivit klarvaken direkt. Så många ljuvliga vårtecken du visar. Det är så jag hör göken i bakgrunden. Snödroppen, vacker är den, undrar var mina är.. nåja, sov gott :)

    SvaraRadera