lördag 22 oktober 2011

Bara glädje!

Innan jag kommer med något annat vill jag berätta något glädjande: JAG HÖR!!! Inte helt och fullt, men ändå. Det skvalpar inte heller, fast ett stilla sus som av asplöv finns med. Det är helt underbart att det gick över så fort! Förmodligen var det kortisonet som gjorde det. Eller så hade jag rätt hela tiden, att det var rymdlarna som satt in en sändare och när de hörde mina tankar drog de all världens väg! = )

Det enda som inte är helt i ordning är att jag är mycket känslig. Öronpropp är ett måste och jag blir jättetrött i miljöer med mycket ljud. Nåväl, det kan jag stå ut med - det finns ju hopp om liv!

Nästa glädjande ämne är att F startade igår, om än motvilligt, efter en natts laddning. Iväg till verkstaden för batteribyte. nu går han som ett skott!

Så över till något annat. I går när jag kom hem från affären var Kråkan borta! Jag tittade överallt och ropade på henne. Torparkärringen fick närapå panik! Jag gick ytterligare en sväng och vad såg jag då...


Jo, min fina flicka satt på takstolen i uterummet! Puh, det var hemska minuter innan jag hittade henne. Hon börjar göra sig mer och mer hemmastadd där inne så jag har börjat isolera golvet. Ska köpa material så jag kan isolera resten också. Då får hon väl hålla till där i vinter. Att göra i ordning i uthuset tar längre tid och att få ner henne dit lär inte vara lätt. Det får bli nästa års projekt.

Apropå projekt, så har jag gjort klar entrérabatten nu. Vädret är perfekt för trädgårdsarbete, 10-11 grader på dagarna och solsken på det. Kommer ni ihåg hur det såg ut i våras?


Ingenting, hihi. Sedan blev det en rabatt både med och utan kråka.De stackars dahliorna som överlevde blommade sent, så rosenskärorna var nästan över. Hur som helst visade det sig att rabatten blev alldeles för liten och jag hade ju sett något som jag gärna ville ta efter.


Nu är ju det där en stoor plantering, men jag gillar färgerna och blommorna. Några fler plantor kommer jag att kunna sätta nästa år och dahliorna finns ju redan. Det är svårt att få grepp om proportionerna när man ser bilderna, men den är 3.40 lång (innermått). Hur som helst är jag nöjd med resultatet!Ser ni förresten vad jag ser uppe i tallen? Nej, jag förstår det men kolla in vad som händer när man zoomar in bilden...


En nästintill osynlig Kråka! Hon envisas fortfarande med att sova i sin tall.

Tillbaka till rabatten. Det som syns längst mot staketet är en Buddleja. Så finns det också några Crazy Daisy som jag sådde i våras. De försvann helt bakom Dahliorna och allt annat och nästa år ska de flyttas. Alltid bra med "barnkammare" hur som helst.

I övrigt har dagen bjudit på mer slånbärsplockning och en massa ätande. Känner mig som en Hobbit faktiskt; hemmagjord hamburgare till lunch, en kroppkaka till senlunch och rökt lax med potatis och romröra till middag... Nu är jag minst sagt mätt och belåten! = D

Avslutar med en höstbild. Även om jag föredrar den varma årstiden, så är färgskalorna helt fantastiska på hösten. Snygga kombinationer naturen fixar dessutom. Ha en fortsatt mysig lördagskväll, så HÖRS vi vid ett annat tillfälle!


4 kommentarer:

 1. Så skönt att du fått igång din bil :) och nu över till din hörsel :) tror kanske inte det bara beror på dina tankar som gjorde att ailians försvan, nä jag tror du hade hjälp av en kär vän. Nä jag menar inte Will Smith från men in black eller Tommy lee jones, den jag tror hjälpte dig var Kråkan. Hon förut såg att de skulle komma till dej och plantera en buggning i ditt öra och de var därför hon kom till dej och med sina fina skrick har hon skrämt iväg dem :) (oj nu rullade min fantasi iväg) Kul att hörslen är tillbaka lite i alla fall och hoppas du snart är helt fris igen Kram Suss

  SvaraRadera
 2. SÅÅ GLAD jag blir för din skull att örat börjar funka igen! Men gud va skönt... trots att du är x-tra känslig och så. Då ska det säkert läka ut och allting blir som vanligt igen. Blev så glad så jag inte kunde koncentrera mig på din rabatt och blommor och kråkor på loftet...

  Kram Anna Vattenkanna

  SvaraRadera
 3. Hallå, hallå!! Vad kul, hör du hur jag ropar på dig från Norge? Tänk så skönt att det går åt rätt håll!! Grattis! Pyssla runt i skogen med kråkan som sällskap tycks vara den bästa dunderhonung du kan få. Och 3,4 m, det är ju ungefär hela min tomt, vilken maffig rabatt du kommer få till våren :)

  SvaraRadera
 4. Bilen går, pippi boar in sig och örat på bättringsväg... alla goda ting är tre. Och vad du orkar jobba med alla rabatter! När du är klar med dina kan du komma hit och fixa mina, hehehe...
  heanku

  SvaraRadera