torsdag 13 oktober 2011

Grattis!

Torparkärringen! Ja må jag leva, tra la hej hopp! Japp, t-kärringen fyller år idag. Jag tillhör nämligen den skara som fortsätter att fylla år, även om siffran stiger oroväckande fort. Ofta får man höra att Jag har slutat fylla år eller att Jaa, jag fyller 25 ungefär ;-). Först en fråga; vaddå slutat fylla år? Om så, så borde personen inte kunna uttala sig. Sedan är det en omöjlighet att stanna tiden. En sådan upptäckt skulle direkt leda till ett Nobelpris! Att sedan dra ner sin ålder har jag inte heller förstått. Man är inte äldre än man gör sig och det är ju bara att gilla läget, eller hur? Jag är hur som helst inte en dag över 46, ännu he he.

Hur firar då t-kärringen detta? Jo, jag såg det första avsnittet av Mamma Mu och Kråkan! Ha haaa! Början var synnerligen pasande, på många sätt. Kolla in detta!


Vilken skön stil han har, Kråkan! Inte så lik mig, förutom kanske det där med att märka ord, fast det gör jag inte högt utan bara i tanken. Sur är jag inte heller = )

En oväntad present hittade jag i mailboxen. De känner sin torparkärring, hihi.


Nästa häftiga grej var att se inlägget från Gummans trädgård. Ett födelsedagsbarn till! Många grattiskramar till Ann! När jag ändå satt här och kollade runt hittade jag detta inlägg hos henne. Ett sådant pyssel ska jag göra! Det blir en fin dekoration till middagsbordet. Har något mycket spännande på menyn till ikväll, ni ska få se senare...

Det fanns inget paket att prassla med dock. Presenten från maken valde jag ut själv när vi var på skördefesten. Att besöka Nadja i Glömminge resulterar alltid i något nytt. Hon är dessutom helt fantastisk på att hitta saker som passar en småvuxen torparkärring. Finns det någon fler som har funderat på varför linnekläder oftast tillverkas i större storlekar? Det finns så mycket snyggt, men inte om man är liten. Nåväl, dessa plagg passade perfekt (nästan, måste sy in byxorna).


Om någon funderar, så är det garderober från IKEA som jag förskönade med ett vackert tyg. Ett tips om någon annan inte känner sig beredd att lägga ner en förmögenhet på dyra möbler.

Just det, när jag nu kommer ihåg det (har inte blivit senil ännu, hihi). Jag har tagit bort den äcklete ordverifieringen nu! Detta borde göra det lättare att kommentera. Jag vet att det finns mysiga människor där ute som vill skriva något, men de åker dit på den tekniska biten. Nu borde det gå att "logga in" som anonym. Prova gärna så jag vet om det fungerar.

Just nu finns inte så mycket mer att rapportera. Klockan är ju bara lunch. På schemat idag står vedpyssel. De oroväckande nyheterna om JÄTTEHÖGA elpriser här i söder skrämmer mig. Det börjar dessutom bli lite kyligt inne nu så det är dags att börja elda så smått. Mina "trevliga" bosättare i skorstenen, bålgetingarna, torde väl bli mindre nöjda. Eller så blir de väldans glada. Getingar tycker liksom torparkärringar om värme. Har fler lökar att trycka ner också och rabatterna... Skulle behöva göra en färd till Staden för att köpa dammduk, den braiga plast jag använde visade sig såklart ha något litet hål. Trodde jag att det skulle var på något annat sätt egentligen? Nåväl, är man snål så måste man ju prova, det kunde ju ha funkat!

Ha det gott så hörs vi i kväll!

5 kommentarer:

 1. GRATTIS! min goda bloggvän och hoppas du får en underbar födelsedag.
  Vad kul att du gillar min stora diamant i trädgåden(mitt körsbärsträd).Utan detta trädet hade min trädgård varit så tråkig, jag är sååå glad att det finns där.
  kram Mia

  SvaraRadera
 2. Hjärtliga gratulationer på bemärkelsedagen kära du! Visst är det roligt det där med ålder...själv börjar jag glömma bort hur gammal jag är, haha. På riktigt alltså. Är jag 46 eller 47 eller ska jag fylla 47 eller hur var det nu:-) jag ska fylla 47 i år - snart. har precis räknat efter :-)

  Fina presenter du fixat eller fått eller hur man nu ska säga. Linnekläder är verkligen najs och där har jag det bra som är 179 cm lång då beduintälten brukar passa mig utan in- och avkortning.

  Så roligt att du gillar mina färgglada trädgårdsgrunkemunkor. Jag är ju själv väldigt glad i olika färger och det är så roligt att man kan pigga upp lite även för andra... färger är nyttigt och viktigt!

  Ha det så bra på bemärkelsedagen med Kråkor, kattor mm.

  Kram Anna Vattenkanna

  SvaraRadera
 3. GRATTIS på födelsedagen!! Och Mamma Mu grattade dig också... Fira nu ordentligt!
  Och vilken härlig kommentar du lämnade hos mig, tack för den. En ål! Det hade jag inte kommit på själv, ändå gick jag och funderade på vad som kunde komma efter säl, hihi.... och så passande ihop med gårdagen håv, hahahaha, du ä fyndig du!
  Och förstår att ditt stadsbesök var ett h-vete... inte för att jag har samma besvär som du, men andra, som också gör mina stadsbesök väldigt svårframförda och så blir jag så in i bomben trött av alla intryck. Så jag går gärna här ute på viscchan och skrotar, då mår jag bäst.
  Ha en helt härlig födelsedag!
  heanku

  SvaraRadera
 4. Hipp hipp hurra! Grattis på dej och hoppas du haft en skön födelsedag i solskenet och vedhögen :) Skulle nog vilja ge dej hörslen tillbaka :) Kram Suss

  SvaraRadera
 5. Idag känner jag mig inte datateknisk, 3 försök och ändå inget ljud på mamma mu.... buuuhuuu.. får göra ett nytt försök i helgen när hjärnan kanske kopplar av lite och fungerar igen.
  GRATTIS!!!! Vad kul, födelsedag. Oansett ålder är det alltid kul, tycker jag. Hoppas du får något gott på middagsbordet :)

  SvaraRadera