lördag 8 oktober 2011

HALLÅ!!!!

Tack för alla kommentarer! Jag skrattar gott när jag läser dem och det är kul att ni uppskattar mina tokerier. På den medicinska fronten intet nytt. Jag tillhör fortfarande de halvdövas skara. Perceptionen påverkas helt klart, i förmiddags hörde jag en traktor här utanför. Den stod och brummade ett tag och jag gick för att se efter vad som var på gång. När jag närmade mig toan insåg jag att det var tvättmaskinen som centrifugerade! Så knasigt. Nu ska jag ärligt erkänna att det inte är helt dött i örat. Jag har några gånger hört toner. För att ni ska förstå har jag klippt ihop en liten film. Ursäkta kvaliteten, jag hittade inte det jag sökte på nätet så det fick bli från TV:n istället. Jag hör ton nummer två och fyra ibland...


Det var ju det jag visste. De är här! Nåväl, jag är redo. Jag åkte till affären och köpte ett paket Gevalia kaffe. Det ska man ha om man får oväntat besök (försökte hitta den filmen men utan framgång). Inhandlade några filmer också, det gäller att ha något att roa mig med. Slog till med Stieg Larssons trilogi, Män som hatar kvinnor. Har läst böckerna och sett en av filmerna. Hittade en annan film som känns som en riktig Lisafilm:


Jag är superförtjust i dessa filmer! Tala om feelgood-underhållning! Kan för övrigt berätta att jag hittade en fantastisk film i natt på Svt1; Radio heter den. Jag rekommenderar den varmt och fattar inte varför den visades nattetid. Det är en mycket varm och kärleksfull historia som på intet vis är läskig. Dessutom sann!

Ett besök i skogen har det också blivit och ett gäng trattar hamnade i påsen. Stötte även på dessa svampar som jag tror är ätliga. har hittat något liknande i böcker, men jag är mycket försiktig när jag är osäker. Känner någon av er igen denna?


Det är inte någon flugsvampsort i alla fall... Jag förflyttade mig och valde skogen nära huset och kände adrenalinet strömma till när jag upptäckte den här inkräktaren:
 

Skurkar och banditer! I MIN skog! Trots doktorns ordination om vila och en stresslös tillvaro gick torparkärringen riktigt igång! Ni känner säkert igen känslan. Någon "tjyvar" ens bär och svamp! Jag träffade inte på marodören, jag hoppas att hon eller han inte hittade något av värde. Då kommer personen säkert inte tillbaka ;-)

Nej, nu ska jag försöka fixa något ätbart innan jag fullständigt tacklar av. Jag blev helt slut av bilkörning och skogspromenad. Som passande avslut blir det lite mer Monty Python. Som Anna skrev i sin kommentar; Always look on the bright side of life = D


3 kommentarer:

 1. Beträffande svampen, hade den skivor eller taggar under hatten?? Får jag veta det kan jag nog göra en identifiering... Kram och Krya på dig!
  Ingalill

  SvaraRadera
 2. Jamen du måste ju ta det lugnt ju. Inte springa runt och bli skogstokig på turister mm mm. Och inte plocka svamp - speciellt inte såna där stora fjälliga saker som KAN vara stolt fjällskivling.

  Se nu till att bli bra - fast man blir ju friskare fortare om man 1. Har lite roligt 2. Vistas nära naturen 3. Äter nyttigheter sååå du gjorde väl rätt i att plocka lite svamp.

  Ice Age - alltså de animerade filmerna är också bra för sjuka tanter...

  Kram Anna Vattenkanna

  SvaraRadera
 3. Ja nu undrar jag om du är säker på att de va tvättmaskinen? de kan ju varit ett ufo ovanför ditt hus :) man kan aldrig vara helt säker, har ju sett the sign, så ha mycket vatten i din närhet. Det är nog bra för dej att vara ute men att stressa upp sig för svamptjuv är nog mindre bra :) iår har de ju funnits mycket svamp låt dem oxå få lite :) Kram Suss

  SvaraRadera