onsdag 19 oktober 2011

Hallå igen!

Jag har inte glömt er, men en dipp i går gjorde att jag inte orkade skriva. Skvalandet tilltog och på kvällen fungerade det inte med öronproppar. Neej, t-kärringen låg i soffan med hörselkåpor = (

EN kåpa i varje fall, över skitörat. Den andra på huvudet, med båda hör jag ju ingen TV heller.  Att leva i en stupränna när regnet öser ner medför även sömnproblem. Natten har alltså varit en smärre katastrof. Det är då helt klart att jag inte ska återgå i tjänst på fredag, först måste det bli bättre. Så det så!

Ingen större förändring idag och tröttheten gjorde att det blev en stillsam dag. Nu klarar Lisa i skogen inte att sitta inne hur länge som helst och det fanns fler lökar att ta hand om. Jag flyttade ram nummer två på plats och ser ni vad jag ser? En låda mellan ramarna med något litet träd i! Vet inte vilket träd ännu, det måste vara litet. Vi fär väl se. Kom gärna med förslag!


Jag köpte the Fairyrosor som ersättning för Kråkans storfotar men de hamnade helt fel! Den rabatten ska vara med Dahlior och annat nästa år. Alltså flyttades en av dem (som skulle vara mörkröd men visade sig vara vit) till ett ställe som behöver livas upp.


Den som faktiskt är rosa stoppade jag ner i ramen till vänster (ovan) vid sidan av Riddarsporrarna. Då återstår en vit (som ska vara röd) men det är nog inga problem arr hitta en plats...

Något mer än detta orkades inte med idag. Det fanns något att pyssla med inne också. Jag har nämligen ägnat mig åt safttillverkning i några dagar. Att göra slånbärssaft tar tre dagar, men idag var det dags att koka upp den och sila. Jättespännande när man aldrig smakat detta förr!


Jag har smakat ikväll. Det visade sig vara en helt underbar dryck!  Gissa vem som ska ut och rensa buskarna! Nu ska det kokas saft i skogen!

Så mina vänner, även dåliga dagar kan vändas till bra. Nu blir det soffmys med Sagan om ringen. Passar bra med långa filmer i höstmörkret tycker jag. Trevlig kväll!

4 kommentarer:

 1. jag hängde inte riktigt med i dina röda, vita och rosa rosflyttar men det blir nog bra :-)

  MEN en sån vacker färg på slånbärsdrycken... eftersom jag inte dricker likör (eller annan alkohol heller för den delen) tycker jag det verkar att vara slöseri med bären att tillverka dylik dryck. Måste vara mycket nyttigare sådar utan sprit!

  Hoppas att ditt öra slutar att spraka, skvala och låta. Tycker synd om dig...

  Kram Anna Vattenkanna

  SvaraRadera
 2. Jisses ja, vilka turer i trädgården! Saften var ju intressant, undrar om jag kan sätta fart på gubben till att plocka och safta? Jag ids inte, hehe...
  Men lite bra att hörseln har kommit tillbaka, fast inte kul att det är illa. Men dövheten kanske släpper och du blir normalhörd, eller vad det nu heter... hoppas.
  Ha det gott!
  heanku

  SvaraRadera
 3. OJ;vad jag blir imponerad av dina trädgårdkonster!! Jag skulle åxå vilja göra så där fint!!
  Är helt förlorad av färgen på din saft.Försöker komma på hur slånbär smakar..men det är nog bara att inse att jag kanske aldrig har kännt smaken nångång...Låter smaskigt iaf!!=)

  SvaraRadera
 4. Var saften god alltså, jag har aldrig smakat slånbär men är väldigt glad i saft. Trädgården ligger där den är numera. När jag kommer hem är det mörkt.. Ramar är praktiska och jag hoppas du la en banan ner i hålet innan du planterade. Jag har sökt runt lite till faktiskt så släng ner en fläskbit eller färsk strömming nästa gång också. Med all den maten kommer vi få rosor som växer så det knakar.
  Sov gott på soffan, (det har jag gjort), så nu blir det god natt :)

  SvaraRadera