måndag 17 oktober 2011

Det händer saker...

Som vanligt när man bor i skogen, he he he. Jag tror vi börjar med mitt öra. Det kommer in ljud. Våldsamt förvrängda, men ändock ljud. Det låter ungefär som om det rinner mycket vatten genom ett plaströr. Ni vet om man är i en källare i närheten av avloppsröret när någon spolar... Eller som en strid bäck... Det beror på vilket ljud som försöker ta sig in i örat. Detta är helt klart ett framsteg, men det är mycket obehagligt! Att vara utan öronpropp eller hörselkåpor är uteslutet.


För att testa läget blev det en sväng till Staden. DET var hemskt! Jag provade utan propp och jag kan inte beskriva hur det blev av trafiken = ( Nåväl, t-kärringen fick inhandlat en flaska Brandy till likörtillverkningen samt en saftsil. Denna utflykt tog på krafterna och huvudet värkte. Nu gäller det att ta det lugnt och inte börja härja för snabbt. Jag vill ha en någotsånär normal hörsel innan jag ger mig ut i verkligheten igen.

Tillbaka i lugnet i skogen blev det lite pysslande. Jag kom på att jag skulle prova göra en mosskudde. Förutom mossa kan det behövas lite annt smått och gott, alltså tillkom en skogspromenad för att samla skatter!


Ooiii, så kul! Jag har alltid älskat att plocka kottar och annat! Nu fick jag med mig en halv hink med diverse prylar. Kudden blev det första projektet och i efterhand fick jag andra ideér om hur man skulle kunna göra. Den pryder hur som helst sin plats tycker jag.


Efter detta ville jag prova något annat. Jag gillar ju mjuka former, så det blev en boll.


GILLA bollar! Alltså blev det ytterligare en boll. Den som har flest bollar vinner, ha ha haaa!


Jädrans roligt hade jag! Var jag ska placera dem vet jag inte ännu. Måhända blir det fler, kanske någon stor? Mossa finns det i alla fall gott om och jag är mycket försiktig när jag plockar. Jag vill ju inte förstöra!

Så mina vänner, en händelserik dag. Förutom detta har slånbärssaftkoket påbörjats. Det är ett fleradagarsarbete (härligt ord) genom att bären inte ska kokas. Det ska bli jättespännande, för den saften har jag aldrig smakat. Men nu blir det inget mer ikväll. Soffan kallar...

4 kommentarer:

 1. Men se, det bor en liten dekoratör i dig, vad duktig du är, både kudde och bollar blev ju jättesöta!
  Och vattenfallet, ska jag säga grattis eller bråkar det för mycket? Eller är det kanske 'så länge det finns liv är det hopp'?
  Oansett, ha en skön kväll :)

  SvaraRadera
 2. Ja, som du beskriver din "hörsel" så låter det ju inte roligt men det kanske är på väg att bli bättre nu:-) Att din hörsel är på G till normalläge? Det får vi hoppas, hoppas, hoppas!

  Oh, där hade jag också velat vara med och plocka mossa och skogspynt. Sånt ÄLSKAR ju även jag. Ser det nästan som terapi och meditation. Man mår bra av kreativa sysslor. Och ditt resultat blev ju huuur fint som helst. Dessutom - du vinner bolltävlingen! Dina är finast och flest. Själv har jag bara en gulful tennisboll som jag och voffse brukar slåss om.

  Kram Anna Vattenkanna

  SvaraRadera
 3. Jättefina bollar du gjort! fint med saker från naturen.jag har också mycket mossa så nu börjar det klia i mina pysselfingrar minsann...kanske jag får ut och göra nånting också i em....
  kram från mig

  SvaraRadera
 4. Så fantastiskt fin dekoration den tror jag att jag knycker av dig.:o)))))
  Har du gjort en rund boll först av nät?

  Ha det gott
  Gunilla

  SvaraRadera