tisdag 11 oktober 2011

Utveckling...

Eller man lär sig något hela tiden! Innan jag går in på dagens ämne vill jag tacka för alla värmande kommentarer! Det underlättar tillvaron betydligt. Varma kramar till er!

Jag ägnar mig åt lite tillbakablickar vad gäller mitt fotograferande. Det är riktigt kul! Hittade denna örn som fanns i ett inlägg från februari, jag skäms lite över att jag ens lade ut den...


Ja ja, det var mest för att bevisa att jag faktiskt sett den. Med nya kameran gick det bättre, även om det visade sig vara mycket svårt att fånga fåglar i flykt. Denna bild kommer från min första session med kameran. Bättre men inte bra. Häftigt är dock Gladan som skymtar längst upp!


De mest lyckade bilderna på temat örnar fanns i detta inlägg från i mars. Tålamod lönar sig! Sedan blev det vår och värmen kom. Då fick torparkärringen för sig att börja samla på fjärilar. Det visade sig inte heller vara helt lätt. De fladdrar ju så infernaliskt! Även på detta tema publicerades bilder av mindre lyckad karaktär... Att se citronfjärilarna dansa var verkligen helt magiskt, så nästa år ska jag göra allt för att få till det!

Ett problem med att leta bilder är att alla ligger i mappar med datum. Inte så lätt att veta var man ska leta! Ska vid tillfälle göra en fjärilsmapp, fåglar finns redan. Jag blev riktigt kompis med dessa fladdrande skönheter allt efersom.


Varför jag fastnade för att ta bilder på flygande saker vet jag inte. Det är verkligen inte lätt! Fjärilar kan fungera om de sitter stilla, men fåglar är värre. Nu har jag en del lugna fina fåglar också, men det är ju det där med att hitta utmaningar. Jag har några gånger sett ormvråk flyga över gården, men aldrig lyckats fånga någon på bild. De passerar nämligen bara, inte som örnarna som kretsar omkring länge. Denna morgon hade jag turen att få se en...


Inte den skarpaste bilden, men skam den som ger sig! Här kommer några till och de två sista får passera som godkända. Nästa gång ska jag vara redo!
Majestätiska pippisar även dessa. Mindre än havsörnar, men nog så stora ändå. Ni ser ju att jag hittar på saker att roa mig med under "ledigheten". Nu blir det lunch, sedan ut i trädgården. Vi har vackert väder så det är bara dumt att sitta inne. Finns fler lökar att gräva ner och rabattprojektet. Ska ju också bygga ut de två rabatter jag gjorde i våras - de är för små!

Ha en mysig måndag så kommer en ny rapport senare.3 kommentarer:

 1. Men det var ju finfina bilder på fåglar! Och fjärilar är ju hopplösa att fånga på bild, när man är färdig framme med kameran lyfter de rackarna!
  Nä, gräva och göra nya rabatter låter jobbigt. Gubben får gräva! Han fick t.o.m. plantera en höstkruka i helgen eftersom jag blev dålig. Jag pekade och han gjordet! Pli!
  heanku

  SvaraRadera
 2. Det menar du inte, kan rabatter bli för små?? Händer aldrig här,hm....
  Fotona hos mig ligger också hulter om bulter, absolut inte lätt att hitta det man letar efter. En fjärillsmapp har du väl tid att sortera dig fram till nu? Dina fågelbilder är fina, det enda jag känner igen dom på är fingrarna på vingspetsarna.
  Ha en fin kväll :)

  SvaraRadera
 3. De är verkligen inte det lättaste att fota flygande djur :) du lyckas bra :) Kram Suss

  SvaraRadera