söndag 16 oktober 2011

Söndag = tvagardagen

Någon latare person än denna torparkärring får man leta efter. När lunchen var avklarad fastnade jag i soffan. Låg som en påse och tittade på TV fram till eftermiddagen. Det var faktiskt riktigt härligt! Jag tog mig dock i kragen och gick ut en sväng. Kollade in träd som ska dras hem för kapning, plockade några trattisar och lite mossa. En liter slånbär blev det också. Nu har jag lite bär att börja experimentera med.

Som jag skrev förut, så är det lite sorgligt när knölarna grävs upp. Någon som inte delar denna uppfattning är Kråkan. Hon tycker dessutom att söndag är tvagardagen.


Så fint att kunna bada och göra sig i ordning för söndagsmyset! Jag satte ihop några bilder så ni kan se hur härligt det är att bada där dahliorna varit.


Här kommer några fler bilder


Jag missunnar henne inte att pyssla om sig och göra sig fin, men det är mindre kul att hon beter sig som en hund efteråt. Hon går gärna upp på bron eller uteplatsen och skakar av sig! Det är fantastiskt vad mycket jord det ryms i fjädrarna!

Kanske torparkärringen ska ta sig ett bad också, fast inte ute. Jag föredrar att hålla till i badrummet och använda vatten istället för jord. Njut av kvällen mina vänner, så ses vi en annan dag!

1 kommentar:

  1. Så fin hon är din pippi-Kråka. Lite jord är ju världsliga ting och tänk så mycket kärlek hon ger... och skratt och annat. Äsch - det är bara att sopa bort :-) Säger hon som blir nästan GALEN när voffse skakar ur sin regnvåta päls inomhus. Har försökt att lära honom kommandot SKAKA och det på förstubron men nehejdå. Han kan stå där i flera minuter men exakt samma sekund som sista tassen är över tröskeln så STORSKAK, STORSKAK och sista småskak. Sedan får jag torka, torka, svära och småtorka.

    Jag älskar voffse i a f...

    Kram Anna Vattenkanna

    SvaraRadera