måndag 24 oktober 2011

Jubileum!

Tänk, kära läsare, att det idag är ett år sedan jag började med bloggen! Det är väldigt vad tiden går fort! Jag skrev tidigare att jag funderade på någon form av utlottning, men öronproblemet tog all fokus så jag glömde bort det. Förlåt = / Nåväl, det kommer fler tillfällen.

Under detta år har jag fått många fina kommentarer och ett gäng följare. Det är så roligt att ni hänger med på mina äventyr! Ni har också visar sig vara fina vänner, i synnerhet nu under min döva period. Era upplyftande skriverier och krya-på-dig hälsningar har verkligen betytt mycket. Jag har dessutom lärt mig mycket och fått mycket inspiration av att läsa era bloggar. Vad kul vi har tillsammans! Det fortsätter vi med tycker jag (oj oj, vilket röstfiske det där blev, hihihi)!

Jag kollade runt på bloggen idag och såg det allra första inlägget. Hösttemat fanns med redan då. Alltså tar vi en bild från i år också!


När jag kollade vidare insåg jag att vi fick första snön den 23:e november. Det snöfallet hade föregåtts av en himla massa regn, så det blev en läskig blandning av olika sorters vatten. Det här inlägget kom dagen efter. Jag blev lite mer positivt inställd, för några dagar senare lade jag upp dessa bilder. 

Nu blev det väldans mycket tillbakablickar på snö och elände, tycker jag! För att bryta av lite slår jag till med dagens pippi. Han satt lite dumt, men hördes desto mer. Tur det är en stolpe han bearbetar och inte någon människoboning!


Vilken gränslöst dålig bild! Jag hann dessutom bara ta en innan Hacke flög iväg. Jaja, om det fanns något smaskigt i den stolpen lär han komma tillbaka.

Et av mina favoritinlägg är inte på temat vinter, utan det för tankarna till sommarens fröjder. Ni minns väl Sagan om Kråkan? När vi ändå ägnar Kråkis vår uppmärksamhet, kan jag berätta att jag nästan isolerat klart i uterummet. Sedan ska jag bygga för öppningen samt sätta in en liten dörr. Halm och spån har jag hittat på nätet, så det ska inhandlas också. En frostvakt dessutom så det går att hålla en hyfsad temperatur där inne. Det borde bli varmt, för vi pratar bara 6 kvm. Om det blir för kallt vissa dagar (sådär runt -20, huuurrrrv) och det inte känns bra så får jag väl ta in henne. Maken är ju oftast borta på jobb, så vem ska hindra mig! Han lär väl skälla på mig i så fall, fast jag vet ju att han inte heller vill att Kråkan ska frysa ihjäl.

Bara jag har fått in henne kan jag påbörja det stora projektet med att fixa i uthuset. Där kan jag pyssla även om det är vinter. Hon ska nämligen dit, förr eller senare. Om någon undrar varför jag inte tar uthuset först, kan jag meddela att det är ett större projekt. Det är nämligen 4 meter upp i nock, så först måste taket sänkas. Alltså inte sänkas så, utan bygga ett innertak på lämplig höjd. Så ska det isoleras och sättas upp innerväggar... Nu förstår ni...

Just det, nu kom jag ihåg något. Såg hos Mia att hon stickat fina sockar med snygga skaft. Kom då på att visa ett par som jag stickade en gång. Resåren har ni sett på tröjan jag visade upp i vintras och såklart var jag tvungen att göra samma resår på både vantar och sockar!


Faktiskt blev det en halsduk också! Om någon blev förtjust i detta mönster är det bara att säga till så fixar jag det.

Det blev ett lång och mångsidigt inlägg det här. Kan dessutom meddela för dem som inte visste det att Anna Vattenkanna har utlottning hos sig. Som den klant jag är fattar jag inte hur jag ska sköta mina åtaganden och lägga in hennes collage, men länkat har jag! Nu kan ni vara med i en utlottning i alla fall, även om torparkärringen inte ordnat någon = )

Måndagsmys på er alla!

3 kommentarer:

 1. Grattis på 1-årsdagen! Börjar först med det tekniska. Hillevissan har skrivit en utförlig instruktion om detta att länka bilder - som med min utlottningsblild :-) Det kan ju vara bra att kunna? Det är bara att klistra in hela denna länk så kommer du till hennes braiga inlägg. http://stocksundgarden.blogspot.com/2011/10/att-lanka-bilder-till-bloggen.html

  OK! Då var det klart och det får bli min ettårspresent till dig...teknisk support jojag tackar ;-)

  Jag är full av beundran överditt engagemang i Kråkan men jag förstår det helt och hållet också. man MÅSTE ta hand om sina medlevare...djurkompisar kalla det för vad du vill. Husdjur tycker jag låter så...opersonligt?

  Lycka till med länklektionen hos Hillevissan!

  Kram Anna Vattenkanna

  SvaraRadera
 2. Grattis på 1 årsdagen!! Duktigt jobbat!! Tar gärna emot mönstret..Är ju aldrig fel med lite variation!!;)

  SvaraRadera
 3. Ett år går fort, nu är det snart vitt ute igen. Faktiskt inte mig helt emot för då blir det lite ljusare och jag behöver ljuset.. men kylan, huttutu, bra du har så fina vantar och sockor. Jättefint mönster på skaften och helt moderna nu.
  Kråkan ja, henne måste du ju passa gott på. Inte helt vintertålig alltså? Hon kommer få en fin vinter hos dig.
  Och du, grattis!! jag hoppas på minst ett år till med mysiga inlägg från dig :)

  SvaraRadera