måndag 3 oktober 2011

Skördefest!

Nu är jag här igen! Glädjande att vara saknad. Det är likadant för mig när någon av mina bloggvänner inte visar något livstecken på ett tag = ) Min frånvaro beror på att maken varit hemma över helgen, det var länge sedan sist plus att det varit den årliga skördefesten på Öland. Äntligen! (i båda fallen) Sedan jag flyttade söderöver, har jag åkt till på skördefesten varje år.

Vi åkte vid lunchtid, med tanke på att trafiken inte skulle vara så tät. Fel, fel, fel! Det var massor av bilar på Ölandsbron! Måste ha varit det fina vädret som lockade ut mer folk än vanligt. Under fredagen var temperaturen uppe i 23 grader och solen strålade. Att sitta ute och dricka kaffe och svettas är riktigt nice när det är den 30:e september!


En redigerad make på Ekerums golfrestaurang. Det finns mycket att se och uppleva under denna helg och att köpa pumpor är ju ett måste. När vi stannade på detta ställe blev maken orolig...


Massor av pumpor! Såklart skulle torparkärringen ut och plocka sig ett par stycken. Det var detta som oroade maken. Vi kommer att få stanna här i timmar innan hon bestämt sig tänkte han. Förra året höll jag på och plockade och bytte, plockade och bytte. Att släppa lös en t-kärring på ett pumpafält kan liknas vid kalvar på grönbete, he he. Det gäller ju att hitta de man verkligen vill ha = )


För en gångs skull var jag snabb och hittade en som blev godkänd. Sedan avsynades ytterkanten noga och minsann - låg det inte en aspirant där...


En nöjd och glad torparkärring slog rekord i pumpaletning! Såklart inhandlades ett gång mindre pumpor också, en del blir fina i krukorna ute, andra blev dekoration inne.


Bland de övriga inköpen var dessa. Snöbollar måste man ha, omutifallatt det inte blir någon riktig snö (behöver inte så mycket av den varan, tack).


Dessa snöbollsljus är helmysiga! De ger ett mycket trivsamt sken. Om ni springer på några, så köp genast. Ni blir inte besvikna!

Nu måste man inte handla hela tiden, det räcker med att bara vara där. Naturen på Öland är fantastisk och jag älskar alvaren! Ibland har jag bara suttit i en brassestol på Alvaret och njutit. Ljuset är mycket speciellt och det är så mycket rymd - underbart högt i tak om ni förstår vad jag menar. Här ett litet smakprov, men inget foto kan fånga verkligheten...
Detta är ett paradis för fågelskådare, nästa år ska jag åka och skåda själv.

Vi övernattade på Eksgården och avnjöt en mycket smaklig middag. Lammrostbiffen var gudomlig! Tyvärr fick jag nöja mig med kokt potatis, en potatiskaka full med Västerbottenost går inte för allergiker = ( Jäkla skit faktiskt! VB-ost är bland det godaste som finns!


Jag gillar också att det är en ombyggd ladugård man befinner sig i. Receptionen är helmysig.Ute hade de pyntat också. En sådan rissla skulle jag vilja ha!


Något annat jag ville ha var en halmbal att pynta med, men i år såg jag inga till försäljning. Någon väderkvarn blev det inte heller, för när vi kom till Kastlösa hade de som tillverkar dem inte öppnat. De åt väl middag eller nå´t. Synd för mig och för dem som missade en kund. Någon annan som blev desto gladare var favoriten Adam Hedin. Ni vet ju att han står högt i kurs hos oss. Denna gång slog jag till och köpte en tavla jag sneglade på förra året:


Jag är så lycklig för denna tavla! Den passar dessutom perfekt till den grågröna vägg den nu hänger på.

Vi körde en sväng på jakt efter havet, men vände om då det inte var några informerande skyltar. Vi har nämligen hamnat på en knappt körbar liten väg vid ett tidigare besök, då med Golfen. Jag ville inte hamna på ett sådant äventyr med Forrden, för den är ingen bra terrängbil och dessutom inte lika lättsnodd (lättvänd alltså, vet inte om snodd är dialekt, fniss). Vad vi hamnade i var nog så läskigt. Har ni sett filmen eller läst novellen Children of the corn av Stephen King? När vi befann oss på detta ställe skenade fantasin iväg...


Mycket lätt att föreställa sig något läskigt monster som lurade bland majsen. I Pestens tid finns det också rysligheter i fälten... Huuuu, fort därifrån!


Detta inlägg blev väldans långt, hoppas att ni inte somnat ;-) Som ni förstår så var det en kalasutflykt. Massor av god mat och minnesvärda upplevelser. Jag avslutar med fredagens solnedgång och önskar er en god kväll!
3 kommentarer:

 1. Det lät ju som en toppenhelg på alla sätt. Pumpafältet hade jag allt velat besökt och gått och velat mellan alla fina orangea bollar, haha.

  Alltså - du kollar på för många thriller/deckare och andra läskigheter... såna associationer mitt på blanka dagen, det duger inte.

  Grattis till tavlan med måsarna? Fina färger.

  Kram Anna Vattenkanna

  SvaraRadera
 2. Vad härligt, bra du har haft det fint, konstigt men man undrar ju lite när du blir borta..
  Pumpor, äter du dom eller är det bara dekoration? Mitt försök till pumpasoppa var inte vällyckat :(
  Du visar Öland på sitt allra finaste, vad skönt det ser ut, och middagen, mums, nu är jag hungrig, västerbottenost skapar ingen problemer här.
  Ha det superduperfint :)

  SvaraRadera
 3. Kul att Du också har varit på Skördefesten. Vi var också där. Vilken sommarvärme.Jag befann mig däremot på norra Öland under dessa dagar.

  SvaraRadera